Солена торта с блатове от тиквички, кайма и гъбена плънка
Необходими продукти
За блата от кайма:
300 грама кайма (може пилешка)
2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко или сметана
1 връзка зелен лук
сол и черен пипер на вкус
брашно, колкото поеме, за да се получи тесто за палачинки
2 супени лъжици олио
За блата от тиквички:
200 грама тиквички
1 връзка зелен лук
2 яйца
1 чаена чаша прясно мляко или сметана
2 супени лъжици олио
сол и пипер на вкус
брашно, колкото поеме
За плънката:
500 грама гъби
2 глави лук
сол и черен пипер
За поръсване и намазване:
100 грама настърган кашкавал
майонеза
Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за блата от кайма, направете тесто и изпечете палачинки.
Настържете тиквичките, към тях прибавете останалите продукти за другия блат и изпечете 3 палачинки.
Гъбите изпържете с нарязания лук.
Сглобете тортата. Редувайте блат от тиквички, гъбена плънка, настърган кашкавал, блат от кайма, гъби, кашкавал, блат тиквички и така до изчерпване на продуктите.
Завършете с месен слой, поръсете с настърган кашкавал, намажете с майонеза по желание и запечете тортата във фурната в продължение на 10 - 15 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Солена торта с пушена сьомга
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Картофена торта с шунка и кашкавал
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
- Торта от сирене със сушени домати и сос песто
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Хлебна торта със сирена и сьомга
- Картофена торта с пилешка салата и майонеза
Коментари към Солена торта с блатове от тиквички, кайма и гъбена плънка