Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби

Необходими продукти:
- 13 неподсладени палачинки (пригответе ги по любимата си рецепта)
- 250 грама пилешко филе
- 30 грама орехи
- 40 милилитра готварска сметана
- 50 грама краве масло
- сол на вкус
- 1/2 чаена лъжица индийско орехче
- 60 грама кашкавал (изберете твърд вид)
- 500 грама гъби (каквито предпочитате)
- 1 глава кромид лук
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица растителна мазнина (олио)
- различни видове смлян пипер на вкус
Начин на приготвяне:
След като вече сте направили палачинките, замете се с плънката.
Нарежете гъбите на произволни парчета, изпържете в олио заедно с лука и чесъна за 10 минути, като първите 5 да бъдат на силен огън, а следващите - на слаб и затворете тигана с капак.
Прибавете соевия сос, подправете и гответе още няколко минути, след което охладете сместа.
Смелете в блендер пилешкото филе заедно с орехите. Прибавете сметаната, размекнатото на стайна температура масло, индийското орехче, сол и разбийте всичко.
Гъбите пюрирайте отново с блендера.
Настържете кашкавала, половината от него смесете старателно с гъбеното пюре, а останалото - с пилешкия пастет.
Следва "сглобяването" на тортата. Подреждайте палачинките една върху друга, като редувате двете плънки.
Последният слой да бъде палачинков.
Украсете ястието както ви подсказва въображението.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.by
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солена торта с шунка и кашкавал
- Солена торта с пилешко, зеленчуци и картофена глазура
- Торта от палачинки с ванилов крем от извара и стафиди
- Пълнозърнеста солена торта със сьомга, крема сирене и скариди
- Солена торта с блатове от тиквички, кайма и гъбена плънка
- Солена торта с пушена сьомга
- Торта с гъбен крем
- Макаронена торта с кайма и кашкавал
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Палачинкова торта с крем маскарпоне и ягодов сос
Коментари към Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби