Ориз с печурки и маслини
Необходими продукти:
- 250 грама печурки или други гъби по избор
- 1 глава кромид лук
- 1 морков
- 200 грама ориз
- 1/2-1 чаена чаша маслини или на вкус
- 2 супени лъжици соев сос
- куркума, сол и други подправки на вкус
- олио за пържене на вкус
- 400 милилитра гореща вода
Начин на приготвяне:
В дълбок съд с дебело дъно налейте малко олио и поставете върху котлона. Почистете и нарежете гъбите, изсипете ги в мазнината и пържете до изпаряване на течността.
Лука нарежете на кубчета, моркова настържете и добавете първо лука при печурките, а пет минути по-късно сложете и моркова. Налейте соевия сос и задушете продуктите за 5 минути.
Следват маслините, след минута и ориза (измийте го предварително). Подправете на вкус и залейте всичко с горещата вода.
Затворете съда с капак и оставете на тих огън до готовност на ориза. Тогава изключете котлона и оставете ястието под капак за 15-20 минути.
Когато разпределите в чинии, може да украсите с магданоз.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАЦИД УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 200 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ РЕВИТАЛИЗИРАЩ КРЕМ ЗА ОКОЛООЧЕН КОНТУР С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 15 мл
МАТИСЪН ОРИЗОВ ПРОТЕИН прах * 400 г
КОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
ХАРУХАРУ УОНДЪР ДЪЛБОКО ОВЛАЖНЯВАЩО ПОЧИСТВАЩО ОЛИО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Горска печурка, Кафява горска печурка
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Двуспорова печурка
- Дребна печурка, Пеперуда
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Седемдневна оризова диета
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
Коментари към Ориз с печурки и маслини