Нисковъглехидратен хляб със семена и ядки

Необходими продукти:
- 200 грама бадеми или лешници
- 200 грама тиквено семе
- 100 грама ленено семе
- 100 грама сусамови семена
- 120 грама слънчогледови семена
- 50 грама пекан или орех
- 1 супена лъжица семена фенел, натрошени
- 2 чаени лъжици сол
- 6 яйца
- 1/3 чаена чаша зехтин или кокосово малко (разтопено)
- 1/2 чаена лъжица ябълков оцет (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса.
Всички ядки и семена, заедно с подправките смесете в купа.
Яйцата разбъркайте с мазнината и оцета, след което сипете при ядките.
Намазнете тавичка за хляб (кекс) с мазнина, след което сложете лист хартия. Изсипете "тестото" и печете за 1 час.
Охладете напълно във фурната на отворена врата на печката, след което нарежете и сервирайте.
Може да съхраните хляба до седмица в хладилник, както и да го замразите в пликове (като най-добре е първо да го нарежете, след което да го замразите).
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: dietdoctor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- За да бъдат още по-полезни, накисвайте суровите ядки във вода
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Погача за прощъпулник
Коментари към Нисковъглехидратен хляб със семена и ядки