Нисковъглехидратен хляб със семена и ядки

Необходими продукти:
- 200 грама бадеми или лешници
- 200 грама тиквено семе
- 100 грама ленено семе
- 100 грама сусамови семена
- 120 грама слънчогледови семена
- 50 грама пекан или орех
- 1 супена лъжица семена фенел, натрошени
- 2 чаени лъжици сол
- 6 яйца
- 1/3 чаена чаша зехтин или кокосово малко (разтопено)
- 1/2 чаена лъжица ябълков оцет (по желание)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150 градуса.
Всички ядки и семена, заедно с подправките смесете в купа.
Яйцата разбъркайте с мазнината и оцета, след което сипете при ядките.
Намазнете тавичка за хляб (кекс) с мазнина, след което сложете лист хартия. Изсипете "тестото" и печете за 1 час.
Охладете напълно във фурната на отворена врата на печката, след което нарежете и сервирайте.
Може да съхраните хляба до седмица в хладилник, както и да го замразите в пликове (като най-добре е първо да го нарежете, след което да го замразите).
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: dietdoctor.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
АМИГДАЛИН капсули * 100 ДР. БИОМАСТЕР
КАЛОРЕКС АПЕТИН течни капсули * 30
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Чурчхела (мъстеница, балсуджук)
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Хлебен пудинг
Коментари към Нисковъглехидратен хляб със семена и ядки