Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Нисковъглехидратен хляб със семена и ядки

Нисковъглехидратен хляб със семена и ядки

Нисковъглехидратен хляб със семена и ядки - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама бадеми или лешници
  • 200 грама тиквено семе
  • 100 грама ленено семе
  • 100 грама сусамови семена
  • 120 грама слънчогледови семена
  • 50 грама пекан или орех
  • 1 супена лъжица семена фенел, натрошени
  • 2 чаени лъжици сол
  • 6 яйца
  • 1/3 чаена чаша зехтин или кокосово малко (разтопено)
  • 1/2 чаена лъжица ябълков оцет (по желание)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса.

Всички ядки и семена, заедно с подправките смесете в купа.

Яйцата разбъркайте с мазнината и оцета, след което сипете при ядките.

Намазнете тавичка за хляб (кекс) с мазнина, след което сложете лист хартия. Изсипете "тестото" и печете за 1 час.

Охладете напълно във фурната на отворена врата на печката, след което нарежете и сервирайте.

Може да съхраните хляба до седмица в хладилник, както и да го замразите в пликове (като най-добре е първо да го нарежете, след което да го замразите).

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: dietdoctor.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Здравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлСнимкиВидеоНовиниДиетиИнтервютаБотаникаЛечения