Мус от крема сирене с краставици и копър

Необходими продукти:
- 1 краставица
- 250 грама крема сирене
- 100 грама заквасена сметана
- 3 стръка копър
- 4 супени лъжици бял винен оцет
- 1 супена лъжица желатин
- 2 чаени лъжици захар
- бял хляб
- олио
- сол
- прясно смлян черен пипер
За декорация:
- копър
- 16 едри сварени скариди
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с 3 супени лъжици вода и изчакайте 10 минути, за да набъбне.
Изсипете оцета и захарта в тиган, разбъркайте, за да се разтворят кристалчетата. Добавете отцедения желатин и поставете съда върху котлона. Нагрявайте до разтваряне на желатина, без да допускате сместа да заври. След това я прецедете и охладете.
Нарежете произволно краставицата, смелете я в блендер, целта е да се получи "грубо" пюре. Към него прибавете крема сиренето и разбийте за 10 секунди. Тогава сложете сметаната, подправете и разбъркайте.
На тънка струя налейте желатиновата маса в крема, който направихте. Разбъркайте до еднородност, прибавете наситнените стръкове копър и отново разбъркайте.
Намажете вътрешността (стените и дъното) на подходящи формички (керамични, метални или силиконови) с олио, напълнете ги с муса и приберете в хладилника за 4 часа.
Нарежете хляба на тънки филии, от тях изрежете кръгове с диаметър, малко по-голям на този на съдовете, които използвате. Изпечете ги до златисто в тиган или във фурната, оставете да изстинат.
Когато извадите муса от хладилника, прокарайте тънък нож между стените на формичките и крема, след което внимателно обърнете съдържанието в чиния. Помагайки си с широк нож или тънка лопатка, сложете всяка от порциите мус върху препечено кръгче хляб, украсете със скаридите и копър.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКЕМИЛА ХИДРАТИРАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ГЕВОЛ MED ЕКСПРЕС МУС ЗА СУХА КОЖА 125 мл
АЛКЕМИЛА УСПОКОЯВАЩ ПОЧИСТВАЩ МУС 150 мл
ИНОФАРМ АВТОБРОНЗИРАЩА МУС-ПЯНА ЗА ТЯЛО МЕДИУМ 150 мл
ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл
СТ. МОРИЦ ПРОФЕШЪНЪЛ ПРОЗРАЧЕН МУС АВТОБРОНЗАНТ CLEAR MEDIUM-DARK 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Запечено сирене с лук и домати
- Панирани доматени кръгчета с плънка от сирене, копър и чесън
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Мус от крема сирене с краставици и копър