Мляко с ориз, кокос и шамфъстък

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша ориз Басмати
- 1 1/2 литър прясно мляко
- щипка шафран
- 1/4 чаена чаша настърган кокос
- 1 чаена лъжица млян кардамон
- 2 чаени лъжици нарязан шам фъстък
Начин на приготвяне:
Накиснете шафрана в млякото за 30 минути. Загрейте млякото в касерола, докато заври. Добавете ориза да се свари.
Намалете температурата и добавете захарта, кокоса и кардамона.
След около 7 минути свалете от котлона.
При сервиране поръсете с шамфъстъка и декорирайте с няколко нишки шафран.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: stylecraze.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
АПТАМИЛ 2 ПРОНУТРА 400 г
НОВАЛАК 3 1-3 години 400 г
ХИП КОМБИОТИК 1 МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 0+ месеца 800 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
АПТАМИЛ 1 ПРОНУТРА 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Как да си помогнем при непоносимост към лактоза
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Диета с избягване на млечни продукти
Коментари към Мляко с ориз, кокос и шамфъстък