Мляко с ориз, кокос и шамфъстък

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша ориз Басмати
- 1 1/2 литър прясно мляко
- щипка шафран
- 1/4 чаена чаша настърган кокос
- 1 чаена лъжица млян кардамон
- 2 чаени лъжици нарязан шам фъстък
Начин на приготвяне:
Накиснете шафрана в млякото за 30 минути. Загрейте млякото в касерола, докато заври. Добавете ориза да се свари.
Намалете температурата и добавете захарта, кокоса и кардамона.
След около 7 минути свалете от котлона.
При сервиране поръсете с шамфъстъка и декорирайте с няколко нишки шафран.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: stylecraze.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ЛАКТАНА БИО 1 600 г
ХИП КОМБИОТИК 3 500 г
БИОХЕРБА ЗЛАТНО МЛЯКО прах 150 г
АПТАМИЛ 1 AR 400 г NUTRICIA
ХИП 2 ОРГАНИЧНО МЛЯКО 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Мляко с ориз, кокос и шамфъстък