Мляко с ориз, кокос и шамфъстък
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша ориз Басмати
- 1 1/2 литър прясно мляко
- щипка шафран
- 1/4 чаена чаша настърган кокос
- 1 чаена лъжица млян кардамон
- 2 чаени лъжици нарязан шам фъстък
Начин на приготвяне:
Накиснете шафрана в млякото за 30 минути. Загрейте млякото в касерола, докато заври. Добавете ориза да се свари.
Намалете температурата и добавете захарта, кокоса и кардамона.
След около 7 минути свалете от котлона.
При сервиране поръсете с шамфъстъка и декорирайте с няколко нишки шафран.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: stylecraze.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
Коментари към Мляко с ориз, кокос и шамфъстък