Мляко с ориз, кокос и шамфъстък

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша ориз Басмати
- 1 1/2 литър прясно мляко
- щипка шафран
- 1/4 чаена чаша настърган кокос
- 1 чаена лъжица млян кардамон
- 2 чаени лъжици нарязан шам фъстък
Начин на приготвяне:
Накиснете шафрана в млякото за 30 минути. Загрейте млякото в касерола, докато заври. Добавете ориза да се свари.
Намалете температурата и добавете захарта, кокоса и кардамона.
След около 7 минути свалете от котлона.
При сервиране поръсете с шамфъстъка и декорирайте с няколко нишки шафран.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: stylecraze.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАКТАНА БИО 2 600 г
ФРИЗОЛАК 2 ПРЕХОДНО МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 6+ месеца 400 г
НОВАЛАК 2 6-12 месеца 400 г
АПТАМИЛ КОМФОРТ 2 400 г NUTRICIA
МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА ФИЗИОЛАК 2 6-12 месеца 400 г
ЛАКТАНА БИО 3 OT 10 месец 600 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
Коментари към Мляко с ориз, кокос и шамфъстък