Домашно оризово мляко

Необходими продукти:
1/2 чаена чаша кафяв ориз
8 чаени чаши вода
1/4 чаена чаша кафява захар
Начин на приготвяне:
Измийте добре ориза, залейте го с вода, колкото да го покрие и оставете да престои една нощ.
На следващия ден отцедете водата, изплакнете зрънцата с чиста и ги изсипете в съда на блендер. Разбийте в продължение на минута, спрете уреда, налейте малко вода и отново разбийте. По този начин продължете, докато добавите всичката вода.
Накрая трябва да се получи еднородна смес, която прехвърлете в тенджера и поставете на бавен огън. Бъркайте непрекъснато, докато кипне, след което нека се вари около 3 минути, като не спирате да бъркате.
Време е да прибавите захарта, разбъркайте, изключете котлона и затворете съда с капак. След около час прецедете готовото мляко с помощта на марля и го приберете в хладилника.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
FUN WINE ХИГИЕННА ПРИСТАВКА С ГОЛЯМ ОТВОР
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ BRUT 200 мл
ИНКА КЛАСИК РАЗТВОРИМА НАПИТКА 180 г
НовВИТАМИНОВА ВОДА B+ ЯБЪЛКА И МАЛИНА 600 мл
МАТИСЪН БИО СОК ОТ НАР 750 мл
ПРОМОКАФЕ АРАБИКА С ГЪБА ЧАГА смляно за еспресо 227 г RA HYGEE
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
Коментари към Домашно оризово мляко