Домашно оризово мляко
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша кафяв ориз
8 чаени чаши вода
1/4 чаена чаша кафява захар
Начин на приготвяне:
Измийте добре ориза, залейте го с вода, колкото да го покрие и оставете да престои една нощ.
На следващия ден отцедете водата, изплакнете зрънцата с чиста и ги изсипете в съда на блендер. Разбийте в продължение на минута, спрете уреда, налейте малко вода и отново разбийте. По този начин продължете, докато добавите всичката вода.
Накрая трябва да се получи еднородна смес, която прехвърлете в тенджера и поставете на бавен огън. Бъркайте непрекъснато, докато кипне, след което нека се вари около 3 минути, като не спирате да бъркате.
Време е да прибавите захарта, разбъркайте, изключете котлона и затворете съда с капак. След около час прецедете готовото мляко с помощта на марля и го приберете в хладилника.
Добър апетит!
Снимка: vduxovku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛУПА МИЛУМИЛ 1+ 550 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ С ОРИЗ И МЛЯКО 190 г
НАТУРАЛЕН БАЛСАМОВ ОЦЕТ 500 мл ЗЕМЕЛА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г MT2093
ПРОМОВИТАМИНОВА ВОДА B+ ЯБЪЛКА И МАЛИНА 600 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Диета с млечни и киселомлечни продукти (Бяла диета)
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Какво представлява лактозата - ползи и непоносимост
Коментари към Домашно оризово мляко