Кокосов ром с ванилия и канела
Необходими продукти:
150 милилитра тъмен ром
150 грама захар
70 милилитра бита сметана
4 чаени чаши кокосово мляко
8 жълтъка
2 супени лъжици ванилова есенция
1/2 чаена лъжица настъргано индийско орехче
1/4 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
В тенджера с широко дъно затоплете кокосовото мляко и захарта, но не допускайте сместа да заври.
Разбийте жълтъците заедно с ваниловата есенция и без да прекратявате процеса, налейте млякото постепенно до получаването на еднородна консистенция.
След това върнете всичко в тенджерата, в която затоплихте млякото и при слабо нагряване, като бъркате непрекъснато с тел за разбиване на яйца, нека сместа да кипне почти. Тогава веднага я свалете от котлона и продължете да бъркате, докато се получи кремообразна смес.
Изсипете я в купа и нека се охлади до стайна температура. Когато това се случи, налейте рома и разбъркайте. Покрийте съда с найлоново фолио и приберете в хладилника за минимум 3 часа (най-добре за една нощ).
Готовата напитка се поднася във висока чаша. Украсете с битата сметана и поръсете с канелата и индийското орехче.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЗЛАТНО МЛЯКО прах 270 гр.
МАТИСЪН СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН SPORT ВКУС ВАНИЛИЯ прах 450 г MT2846
НовВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
ТОАЛЕТНА ВОДА ЗА МЪЖЕ МИРАДА HASHTAG 85 мл
МАКЕДА БОТАНИКС КОМПЛЕКТ ЗА АРОМАТЕРАПИЯ GOOD VIBES SET
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Отслабване с мед и канела
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Крингъл - датски сладкиш с канела и ядки
Коментари към Кокосов ром с ванилия и канела