Класически картофени ньоки

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1 1/2 чаена чаша брашно + още за оформяне
- 1 чаена лъжица сол
- 1 голямо яйце, разбито
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода за 30-35 минути докато омекнат.
Прецедете ги и ги охладете, за да може спокойно да ги държите в ръка. Обелете ги, а по-големите разрежете и ги оставете за 20 минути да достигнат стайна температура.
Поръсете плот с брашно. В купа комбинирайте брашното и солта, добавете яйцето и картофите и омесете тесто. То трябва да бъде много меко и да се събира на една топка.
Омесете го върху набрашнения плот, като добавяте малко брашно, ако има нужда. Покрийте го с чиста кърпа.
Откъснете парче от тестото и върху добре набрашнена повърхност го разстелете с длани на дълъг фитил.
Нарежете на малки парченца около 1 сантиметър. Повторете, докато привършите цялото количество от тестото. Слагайте ньоките върху добре набрашнена повърхност.
Ако възнамерявате да ги приготвите в рамките на 2-3 часа могат да стоят на плота, а за по-дълго съхранение може да ги размразите, като на първо време ги подредите в тава, след като станат твърди може да ги съберете в торбичка с цип и да ги съхраните до 2 месеца във фризер. След което ги гответе, като замразени ги пуснете във вряща вода.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: finecooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тутманик
- Тиквички и картофи на фурна в сметанов сос с кашкавал
- Сладък картоф
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
Коментари към Класически картофени ньоки