Кайма с картофи, стафиди и чушки

Необходими продукти:
- 1/2 глава лук, нарязана на тънки полумесеци
- 2 чушки халапеньо - без семена
- 500 грама телешка кайма
- 4-5 скилидки чесън
- 4 домата
- 8 зелени маслини - без костилка от буркан
- 2 супени лъжици от саламурата на маслините
- 1/4 чаена чаша стафиди - накиснати във вода за 20 минути
- 1 зелена чушка
- 1 чаена лъжица кимион
- 1/4 чаена лъжица смлян карамфил
- 1 лъжица кафява захар
- 2 картофа, нарязани на купчета
- 1/4 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
Изпържете лука и чушките за 5 минути в 1 супена лъжица зехтин. Когато зеленчуците омекнат ги извадете в чиния.
В тигана изпържете каймата, като с помощта на шпатула я раздребните. Пържете я за 3 минути, след което върнете зеленчуците при нея. Продължете готвенето за още 7-8 минути до готовност на месото.
Добавете чесъна , а 2 минути по-късно прибавете всички подправки, заедно с доматите (нарязани на кубчета и обелени) и маслините. Пържете около 10 минути, докато доматите образуват сос.
Изпържете картофите в четвърт чаша зехтин и ги смесете с останалите продукти.
Подправете ястието на вкус със сол и черен пипер и сервирайте топло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Кайма с картофи, стафиди и чушки