Плънка от запържена кайма с домати, картофи и вино

Необходими продукти:
1 килограм кайма
6 домата
5 картофа
4 скилидки чесън
2 глави лук
1 червена люта чушка
60 милилитра зехтин
1 супена лъжица кафява захар
1/4 чаена чаша оцет
1 супена лъжица каперси
1/2 чаена чаша червено вино (може за замените със същото количество доматен сок или наситен пилешки бульон)
2 чаени лъжици сол
щипка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете всички зеленчуци, измийте ги и нарежете: картофите, доматите и лука на малки кубчета, чесъна намачкайте.
Сгорещете зехтина в подходящ съд и изпържете картофите до златисто. Извадете ги в чиния и сложете каймата в същата мазнина. Прибавете доматите, чесъна, поправете със сол и черен пипер.
Нека комбинацията се пържи на среден огън, като разбърквате периодично.
Когато каймата е готова, прибавете картофите, лука, нарязаната люта чушка, кафявата захар, оцета, каперсите и налейте половин чаша червено вино.
Затворете съда с капак и нека всичко се задушава 30 минути на среден огън.
С тази вкусна смес може да напълните чушки, да си направите питки, домашни дюнери, бурито или да поднесете със сварен ориз.
Добър апетит!
Снимка: powariha.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Плънка от запържена кайма с домати, картофи и вино