Крокети от картофи и кайма с кашкавален пълнеж
Необходими продукти:
- 700 грама картофи
- 50-60 грама масло
- 50-60 милилитра прясно мляко
- 200 грама кашкавал
- връзка копър
- 350 грама кайма
- 2 яйца
- 1 глава лук
- 2-3 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги, пюрирайте и добавете белтъка на едното яйце, маслото, прясното мляко и накълцания копър.
При каймата изсипете ситно нарязания кромид, двете скилидки чесън, сол, черен пипер, едно яйце и омесете добре.
С влажни ръце оформете питки от каймата, сплескайте ги, в средата на всяка сложете по кубче кашкавал, което обвийте с каймата, за да се образува топче.
От картофеното пюре също направете плоски питки, в тях сложете топчетата от кайма и ги "облечете" с картофения слой.
Подредете крокетите в тава (намазнена предварително), намажете ги с останалия жълтък, разбит с 1 супена лъжица прясно мляко. Изпечете за 30-35 минути във фурната на 190 градуса, като 5-7 минути преди да бъдат напълно готови, поръсете с настърган кашкавал.
Може да поднесете апетитните хапки с любим сос или салата от пресни зеленчуци.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
Коментари към Крокети от картофи и кайма с кашкавален пълнеж