Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Крокети от картофи и кайма с кашкавален пълнеж

Крокети от картофи и кайма с кашкавален пълнеж

Крокети от картофи и кайма с кашкавален пълнеж - изображение

Необходими продукти:

  • 700 грама картофи
  • 50-60 грама масло
  • 50-60 милилитра прясно мляко
  • 200 грама кашкавал
  • връзка копър
  • 350 грама кайма
  • 2 яйца
  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Сварете картофите, обелете ги, пюрирайте и добавете белтъка на едното яйце, маслото, прясното мляко и накълцания копър.

При каймата изсипете ситно нарязания кромид, двете скилидки чесън, сол, черен пипер, едно яйце и омесете добре.

С влажни ръце оформете питки от каймата, сплескайте ги, в средата на всяка сложете по кубче кашкавал, което обвийте с каймата, за да се образува топче.

От картофеното пюре също направете плоски питки, в тях сложете топчетата от кайма и ги "облечете" с картофения слой.

Подредете крокетите в тава (намазнена предварително), намажете ги с останалия жълтък, разбит с 1 супена лъжица прясно мляко. Изпечете за 30-35 минути във фурната на 190 градуса, като 5-7 минути преди да бъдат напълно готови, поръсете с настърган кашкавал.

Може да поднесете апетитните хапки с любим сос или салата от пресни зеленчуци.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиЛюбопитноЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения