Картофени рулца с кайма, гъби и сусам
Необходими продукти:
600 грама картофи
300 грама кайма
2 глави лук
1 яйце
200 грама гъби
20 милилитра олио
2 чаени лъжици сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
2 щипки червен пипер
2 чаени чаши брашно (1,5 чаена чаша за тестото, останалото за поръсване)
3 супени лъжици сусамови семена
6 супени лъжици майонеза
3 супени лъжици кетчуп
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и гъбите на малки кубчета, добавете ги към каймата и подправете със сол и смлян черен пипер.
Обелете картофите, сварете ги в подсолена вода, която след това отцедете. Намачкайте ги на пюре (трябва да бъдат напълно сухи), прибавете яйцето и пресятото брашно.
Замесете картофено тесто. То се получава меко.
Разделете го на 10-12 части.
Разточете всяко от тях върху посипан с брашно плот. По повърхността им разпределете подготвената плънка и оформете рула.
Подредете ги в тава, която първо сте подмазали с олио и поръсили с брашно.
Половината от рулцата намажете с майонеза, а останалите със смес от майонеза и кетчуп.
Поръсете всички със сусам и изпечете във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 25 минути.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, ДОМАТИ И КАПИЯ С МАСЛО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
СЛАЙСЕР ЗА КАРТОФЕНИ ПРЪЧИЦИ ALPINA
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Ливадна виолетка
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
Коментари към Картофени рулца с кайма, гъби и сусам