Картофени рулца с кайма, гъби и сусам
Необходими продукти:
600 грама картофи
300 грама кайма
2 глави лук
1 яйце
200 грама гъби
20 милилитра олио
2 чаени лъжици сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
2 щипки червен пипер
2 чаени чаши брашно (1,5 чаена чаша за тестото, останалото за поръсване)
3 супени лъжици сусамови семена
6 супени лъжици майонеза
3 супени лъжици кетчуп
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и гъбите на малки кубчета, добавете ги към каймата и подправете със сол и смлян черен пипер.

Обелете картофите, сварете ги в подсолена вода, която след това отцедете. Намачкайте ги на пюре (трябва да бъдат напълно сухи), прибавете яйцето и пресятото брашно.

Замесете картофено тесто. То се получава меко.

Разделете го на 10-12 части.

Разточете всяко от тях върху посипан с брашно плот. По повърхността им разпределете подготвената плънка и оформете рула.

Подредете ги в тава, която първо сте подмазали с олио и поръсили с брашно.

Половината от рулцата намажете с майонеза, а останалите със смес от майонеза и кетчуп.

Поръсете всички със сусам и изпечете във фурната при температура от 200 градуса в продължение на 25 минути.


Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Полската сърнела
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Мариновани гъби (без предварително варене)
- Кафяво - червена миризливка
Коментари към Картофени рулца с кайма, гъби и сусам