Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Кайма с картофи, стафиди и чушки

Кайма с картофи, стафиди и чушки

Кайма с картофи, стафиди и чушки - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 глава лук, нарязана на тънки полумесеци
  • 2 чушки халапеньо - без семена
  • 500 грама телешка кайма
  • 4-5 скилидки чесън
  • 4 домата
  • 8 зелени маслини - без костилка от буркан
  • 2 супени лъжици от саламурата на маслините
  • 1/4 чаена чаша стафиди - накиснати във вода за 20 минути
  • 1 зелена чушка
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1/4 чаена лъжица смлян карамфил
  • 1 лъжица кафява захар
  • 2 картофа, нарязани на купчета
  • 1/4 чаена чаша зехтин

Начин на приготвяне:

Изпържете лука и чушките за 5 минути в 1 супена лъжица зехтин. Когато зеленчуците омекнат ги извадете в чиния.

В тигана изпържете каймата, като с помощта на шпатула я раздребните. Пържете я за 3 минути, след което върнете зеленчуците при нея. Продължете готвенето за още 7-8 минути до готовност на месото.

Добавете чесъна , а 2 минути по-късно прибавете всички подправки, заедно с доматите (нарязани на кубчета и обелени) и маслините. Пържете около 10 минути, докато доматите образуват сос.

Изпържете картофите в четвърт чаша зехтин и ги смесете с останалите продукти.

Подправете ястието на вкус със сол и черен пипер и сервирайте топло.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноДиетиЛайфстайлНовиниБотаникаЛечения