Италиански шоколадов десерт с бисквити, ликьор и пеканови орехи

Необходими продукти:
400 милилитра течна сметана с висока масленост (около 33-35%)
400 грама черен шоколад
4 супени лъжици пудра захар
4 супени лъжици ликьор "Бейлис"
50 грама пеканови орехи
50 грама бисквити
масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Изсипете ядките и бисквитите в блендер, смелете ги заедно.
Към сметаната прибавете шоколада (начупен на парчета) и пудрата захар. Затоплете сместа на бавен огън, като разбърквате, докато консистенцията стане еднородна. След това налейте ликьора и оставете крема да се охлажда.
Застелете отвътре дъното и стените на подходяща правоъгълна форма с найлоново фолио, намажете с масло и сложете половината от ореховата смес. Заравнете, притискайки леко. Върху нея изсипете изстиналата шоколадово-сметанова комбинация. Завършете подредбата с останалите ядки и приберете десерта в хладилника за минимум 4 часа.
Готовото изкушение старателно извадете от формата и отстранете фолиото.
Нарежете на парчета и се насладете на невероятния вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТУРАЛАКС 3 капсули 410 мг * 100 NATURE'S WAY
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Пеканов орех - полезни свойства и противопоказания
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Без какво не могат жените?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Италиански шоколадов десерт с бисквити, ликьор и пеканови орехи