Италиански шоколадов десерт с бисквити, ликьор и пеканови орехи

Необходими продукти:
400 милилитра течна сметана с висока масленост (около 33-35%)
400 грама черен шоколад
4 супени лъжици пудра захар
4 супени лъжици ликьор "Бейлис"
50 грама пеканови орехи
50 грама бисквити
масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Изсипете ядките и бисквитите в блендер, смелете ги заедно.
Към сметаната прибавете шоколада (начупен на парчета) и пудрата захар. Затоплете сместа на бавен огън, като разбърквате, докато консистенцията стане еднородна. След това налейте ликьора и оставете крема да се охлажда.
Застелете отвътре дъното и стените на подходяща правоъгълна форма с найлоново фолио, намажете с масло и сложете половината от ореховата смес. Заравнете, притискайки леко. Върху нея изсипете изстиналата шоколадово-сметанова комбинация. Завършете подредбата с останалите ядки и приберете десерта в хладилника за минимум 4 часа.
Готовото изкушение старателно извадете от формата и отстранете фолиото.
Нарежете на парчета и се насладете на невероятния вкус.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НовНАТУРАЛАКС 3 капсули 410 мг * 100 NATURE'S WAY
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Студено мляко с шоколад
- Пеканов орех - полезни свойства и противопоказания
- Шоколадови палачинки
- Ягодово руло
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Шоколадово смути с фъстъчено масло и бадемово мляко
- Мляко с ориз
- Шоколадови дизайнерски обувки
- Лесен и вкусен домашен шоколад
Коментари към Италиански шоколадов десерт с бисквити, ликьор и пеканови орехи