Желиран плодов десерт в динена кора
Необходими продукти:
- 1 диня
- 2 круши
- 2 ябълка
- 250 грама сливи
- 1 лимон
- пакетче желатин
- 1 чаена чаша портокалов сок (или от ананас)
- 100 грама захар
Начин на приготвяне:
Разрежете динята на две части, от които издълбайте месестата част. От половината отцедете сока, а останалото нарежете на едри кубчета.
Ако изрежете краищата на кората фигурално, ще се получи красив десерт.
Загрейте сока от половината диня и в него разтворете 1/2 от желатина и също толкова от захарта. Останалото количество е за портокаловия сок.
Сложете нарязаните ябълки, круши и парченца диня в "съда", налейте цитрусовата течност в едната "купа" от кората и поставете на студено, докато стегне.
След това подредете половинки сливи, които покрийте с червения сок с желатин.
Приберете десерта в хладилника. Трябва да се желира добре и тогава поднесете, нарязвайки интересния плод.
Добър апетит!
Източник: bistrofastfood.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРСЕЛМЕД ДЕРМАЛЕН ЗАЩИТЕН ФЛУИД SPF50 50 мл
АГИВА ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД 330 мл
АФРОДИТА СПА СКРАБ ЗА ТЯЛО МАНГО И ЗЕЛЕН ЧАЙ 250 мл
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ХИДРАТИРАЩА МАСКА ЗА УСТНИ С ДИНЯ * 1
НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ДИНЯ 4.8 г
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С БАКУЧИОЛ, ДИНЯ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА * 1
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Сладки коледни дръвчета
- Десерт от извара с шоколадов пълнеж и овесени ядки
- Мус от моркови
- Плодов десерт с нишесте
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Млечно желе с какао
Коментари към Желиран плодов десерт в динена кора