Задушени гъби на омлет с див лук

Необходими продукти:
- зехтин за пържене (около 2 супени лъжици)
- 400 грама гъби
- 1 скилидка чесън, нарязана
- 8 белтъка
- 6 жълтъка
- 2 супени лъжици крема сирене
- 1 супена лъжица нарязан див лук
- 30 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин в незалепващ тиган и изпържете половината от гъбите за 5-6 минути, докато станат златисти. Добавете и половината чесън за 30 секунди да отпусне аромата си. Повторете с останалите гъби и чесън.
Разбийте белтъците до меки върхове.
Жълтъците разбъркайте с крема сиренето. Добавете пармезана и дивия лук. Внимателно прехвърлете белтъците към тази смес и разбъркайте. Накрая сложете половината от изпържените гъби.
Излейте сместа в малка тавичка и поръсете с останалите гъби. Печете на горен реотан за 5 минути, след което прехвърлете на по-ниско ниво на фурната и изпечете омлетът до готовност на стандартна функция на фурната.
Сервирайте омлета със зелена салата.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Гарнитура от елда с гъби и царевица
- Пилешки бомбички с бекон, гъби и кашкавал
- Омлет с пилешко месо
- Ориз с гъби и чесън
- Омлет с картофи и печурки
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Гъби портобело
- Картофи с гъби и чесън в сметана
Коментари към Задушени гъби на омлет с див лук