Задушени гъби на омлет с див лук

Необходими продукти:
- зехтин за пържене (около 2 супени лъжици)
- 400 грама гъби
- 1 скилидка чесън, нарязана
- 8 белтъка
- 6 жълтъка
- 2 супени лъжици крема сирене
- 1 супена лъжица нарязан див лук
- 30 грама настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин в незалепващ тиган и изпържете половината от гъбите за 5-6 минути, докато станат златисти. Добавете и половината чесън за 30 секунди да отпусне аромата си. Повторете с останалите гъби и чесън.
Разбийте белтъците до меки върхове.
Жълтъците разбъркайте с крема сиренето. Добавете пармезана и дивия лук. Внимателно прехвърлете белтъците към тази смес и разбъркайте. Накрая сложете половината от изпържените гъби.
Излейте сместа в малка тавичка и поръсете с останалите гъби. Печете на горен реотан за 5 минути, след което прехвърлете на по-ниско ниво на фурната и изпечете омлетът до готовност на стандартна функция на фурната.
Сервирайте омлета със зелена салата.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Кайгана - омлет по турски
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
Коментари към Задушени гъби на омлет с див лук