Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушени гъби на омлет с див лук

Задушени гъби на омлет с див лук

Задушени гъби на омлет с див лук - изображение

Необходими продукти:

  • зехтин за пържене (около 2 супени лъжици)
  • 400 грама гъби
  • 1 скилидка чесън, нарязана
  • 8 белтъка
  • 6 жълтъка
  • 2 супени лъжици крема сирене
  • 1 супена лъжица нарязан див лук
  • 30 грама настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтин в незалепващ тиган и изпържете половината от гъбите за 5-6 минути, докато станат златисти. Добавете и половината чесън за 30 секунди да отпусне аромата си. Повторете с останалите гъби и чесън.

Разбийте белтъците до меки върхове.

Жълтъците разбъркайте с крема сиренето. Добавете пармезана и дивия лук. Внимателно прехвърлете белтъците към тази смес и разбъркайте. Накрая сложете половината от изпържените гъби.

Излейте сместа в малка тавичка и поръсете с останалите гъби. Печете на горен реотан за 5 минути, след което прехвърлете на по-ниско ниво на фурната и изпечете омлетът до готовност на стандартна функция на фурната.

Сервирайте омлета със зелена салата.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиСъставкиЛюбопитноДиетиЗдравни съветиНовиниБотаникаЛайфстайлПроизводителиПсихологияАлт. медицинаИсторияКлинични пътеки