Домашен хляб със сушени домати и парченца маслини (за хлебопекарна)

Необходими продукти
За тестото:
- 1 чаена лъжица суха мая
- 300 грама пшенично брашно
- по 50 грама ръжено и царевично брашна
- 1 супена лъжица зехтин
- по 1 чаена лъжица захар и люспи лют червен пипер
- 1 1/2 чаени лъжици сол
- 280 милилитра вода
Добавки:
- по 50 грама черни и зелени маслини
- 70 грама сушени домати
Начин на приготвяне:
Смесете в съда на хлебопекарна ръженото и пшеничното брашна, прибавете към тях маята, след това царевичното брашно, зехтина, захарта, солта, люспите пипер и налейте водата. Спазвайте последователността на прибавяне на продуктите.
Включете уреда на режим "Замесване" за 20-25 минути. След това в тестото изсипете нарязаните сушени домати, зелени и черни маслини. Включете хлебопекарната на режим печене.
Когато хлябът бъде готов, извадете го от съда, изчакайте да се охлади и тогава нарежете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Баница от стар хляб, шунка и кашкавал
- Сладък хляб с нахут, тиква и банан
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Домашен хляб със сушени домати и парченца маслини (за хлебопекарна)