Доматен сос песто с орехи и пармезан
Необходими продукти:
- 100 грама сушени домати
- 25 грама орехови ядки
- 20-25 грама (2 супени лъжици) настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 20 грама босилек
- зехтин
Начин на приготвяне:
Залейте доматите с вода, добавете оцета и поставете върху котлона. Щом течността заври, изключете и оставете сместа да престои 30 минути. След това отцедете водата, като доматите трябва добре да се оттекат.
Сгорещете тиган, в него изпечете орехите. Обелете двете скилидки чесън, пармезана настържете на ситно ренде.
Изсипете доматите в блендер, добавете чесъна, орехите и смелете. След това сложете пармезана и босилека и разбийте още веднъж.
Налейте зехтин на вкус в готовия сос и може да го прехвърлите в буркан и да съхранявате в хладилника.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Домат
- Пълнена плетеница с два вида песто и моцарела
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Доматен сос песто с орехи и пармезан