Доматен сос песто с орехи и пармезан
Необходими продукти:
- 100 грама сушени домати
- 25 грама орехови ядки
- 20-25 грама (2 супени лъжици) настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 20 грама босилек
- зехтин
Начин на приготвяне:
Залейте доматите с вода, добавете оцета и поставете върху котлона. Щом течността заври, изключете и оставете сместа да престои 30 минути. След това отцедете водата, като доматите трябва добре да се оттекат.
Сгорещете тиган, в него изпечете орехите. Обелете двете скилидки чесън, пармезана настържете на ситно ренде.
Изсипете доматите в блендер, добавете чесъна, орехите и смелете. След това сложете пармезана и босилека и разбийте още веднъж.
Налейте зехтин на вкус в готовия сос и може да го прехвърлите в буркан и да съхранявате в хладилника.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ЛИКОПЕН капсули 10 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
СЕВОА МАСЛО ОТ ДОМАТ 50 мл
НАТУРА ТЕРАПИ ПРОСТАТОЛ КОМПЛЕКС капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
- 15 снимки на доматени дървета с огромна реколта
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
Коментари към Доматен сос песто с орехи и пармезан