Доматен сос песто с орехи и пармезан
Необходими продукти:
- 100 грама сушени домати
- 25 грама орехови ядки
- 20-25 грама (2 супени лъжици) настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 20 грама босилек
- зехтин
Начин на приготвяне:
Залейте доматите с вода, добавете оцета и поставете върху котлона. Щом течността заври, изключете и оставете сместа да престои 30 минути. След това отцедете водата, като доматите трябва добре да се оттекат.
Сгорещете тиган, в него изпечете орехите. Обелете двете скилидки чесън, пармезана настържете на ситно ренде.
Изсипете доматите в блендер, добавете чесъна, орехите и смелете. След това сложете пармезана и босилека и разбийте още веднъж.
Налейте зехтин на вкус в готовия сос и може да го прехвърлите в буркан и да съхранявате в хладилника.

Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИМУНЕЙС ЕКСТРА ЗАЩИТА таблетки * 30 ВИТАБИОТИКС
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
НАТУРА ТЕРАПИ МЕГА МУЛТИВИТАМИНИ разтвор 500 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пилешко филе Капрезе
- Запечено сирене с лук и домати
- Домат
- Пица с кайма
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Солени кошнички с маскарпоне и запечени домати
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
Коментари към Доматен сос песто с орехи и пармезан