Доматен сос песто с орехи и пармезан

Необходими продукти:
- 100 грама сушени домати
- 25 грама орехови ядки
- 20-25 грама (2 супени лъжици) настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 20 грама босилек
- зехтин
Начин на приготвяне:
Залейте доматите с вода, добавете оцета и поставете върху котлона. Щом течността заври, изключете и оставете сместа да престои 30 минути. След това отцедете водата, като доматите трябва добре да се оттекат.
Сгорещете тиган, в него изпечете орехите. Обелете двете скилидки чесън, пармезана настържете на ситно ренде.
Изсипете доматите в блендер, добавете чесъна, орехите и смелете. След това сложете пармезана и босилека и разбийте още веднъж.
Налейте зехтин на вкус в готовия сос и може да го прехвърлите в буркан и да съхранявате в хладилника.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИТАЛ РЕЛАКС капсули * 60
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА КОСА ПРОТИВ ЗАПЛИТАНЕ 60 мл
МАЗИЛО ОЛИО ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АНДРОСЕНС Т - КОРЕКТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Запечено сирене с лук и домати
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
Коментари към Доматен сос песто с орехи и пармезан