Доматен сос песто с орехи и пармезан

Необходими продукти:
- 100 грама сушени домати
- 25 грама орехови ядки
- 20-25 грама (2 супени лъжици) настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 20 грама босилек
- зехтин
Начин на приготвяне:
Залейте доматите с вода, добавете оцета и поставете върху котлона. Щом течността заври, изключете и оставете сместа да престои 30 минути. След това отцедете водата, като доматите трябва добре да се оттекат.
Сгорещете тиган, в него изпечете орехите. Обелете двете скилидки чесън, пармезана настържете на ситно ренде.
Изсипете доматите в блендер, добавете чесъна, орехите и смелете. След това сложете пармезана и босилека и разбийте още веднъж.
Налейте зехтин на вкус в готовия сос и може да го прехвърлите в буркан и да съхранявате в хладилника.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
КАРЛ МИНК ЛИКОПЕН + АНТИОКСИДАНТИ капсули * 100
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Парти хапки капрезе
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домашно сладко от червени домати
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Доматен сос песто с орехи и пармезан