Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Доматени Доматен сос песто с орехи и пармезан

Доматен сос песто с орехи и пармезан

Доматен сос песто с орехи и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 100 грама сушени домати
  • 25 грама орехови ядки
  • 20-25 грама (2 супени лъжици) настърган пармезан
  • 2 скилидки чесън
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 20 грама босилек
  • зехтин


Начин на приготвяне:

Залейте доматите с вода, добавете оцета и поставете върху котлона. Щом течността заври, изключете и оставете сместа да престои 30 минути. След това отцедете водата, като доматите трябва добре да се оттекат.

Сгорещете тиган, в него изпечете орехите. Обелете двете скилидки чесън, пармезана настържете на ситно ренде.

Изсипете доматите в блендер, добавете чесъна, орехите и смелете. След това сложете пармезана и босилека и разбийте още веднъж.

Налейте зехтин на вкус в готовия сос и може да го прехвърлите в буркан и да съхранявате в хладилника.

Доматено песто

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиДиетиХранене при...Ботаника