Песто от кейл и босилек

Пестото се приготвя за по-малко от 5 минути.
Необходими продукти:
- 1 малка връзка кейл
- 1 голяма шепа пресен босилек
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- сокът на 1 лимон
- 3-5 супени лъжици зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Измийте кейла и премахнете дръжките му. Накъсайте листата и ги блендирайте на ниска скорост с лимоновия сок и зеленчуковия бульон. След това добавете пармезана, чесъна и босилека и продължете да блендирате до хомогенна консистенция. Съхранявайте в затворено бурканче в хладилник.
Може да замените кейла с печени червени чушки за вкусно червено песто.
Да ви е вкусно!
Източник:
healthylunchbox.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
УЕЙТ УЪРЛД ВЕГАН КОЛАГЕН капсули * 180
Безплатна доставка за България!МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕКВИЛИБРА ДЕТОКС 4 ДЕЙСТВИЯ 500 мл
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Кейл, Листно зеле, Къдраво зеле
- Кейл (къдраво зеле, листно зеле) – състав и полезни свойства
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Смути с кейл, круша, мед и банан
- Пълнени тиквички с козе сирене и сос песто
- Спагети със сос песто от крема сирене и маслини
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Сос песто от бял боб с чесън
- Супа от нахут с чушки и кейл
- Магданозено песто с кейл, тиквени семки и чесън
Коментари към Песто от кейл и босилек