Песто от кейл и босилек
Пестото се приготвя за по-малко от 5 минути.
Необходими продукти:
- 1 малка връзка кейл
- 1 голяма шепа пресен босилек
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- сокът на 1 лимон
- 3-5 супени лъжици зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Измийте кейла и премахнете дръжките му. Накъсайте листата и ги блендирайте на ниска скорост с лимоновия сок и зеленчуковия бульон. След това добавете пармезана, чесъна и босилека и продължете да блендирате до хомогенна консистенция. Съхранявайте в затворено бурканче в хладилник.
Може да замените кейла с печени червени чушки за вкусно червено песто.
Да ви е вкусно!
Източник:
healthylunchbox.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 гр.
ПАНАЦЕЯ ДИМ ФОРМУЛА капсули 300 мг * 30
ПЕКТАМИКС pH АЛКАЛИЗАТОР 400 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ТЕРАНОВА БЕТА КАРОТИН КОМПЛЕКС капсули * 50
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ КЕЙЛ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Кейл, Листно зеле, Къдраво зеле
- Кейл (къдраво зеле, листно зеле) – състав и полезни свойства
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Пригответе си песто от босилек за повече кърма, но не слагайте чесън
- Заредете се с енергия с напитка от авокадо, мента, какао и кейл
- Запеканка с киноа и кейл
- Пържоли с домати, сос песто и тиквички
- Супи за отслабване: Супа с бял боб и песто
- Ригатони с песто от спанак, орехи и пармезан
Коментари към Песто от кейл и босилек