Песто от кейл и босилек

Пестото се приготвя за по-малко от 5 минути.
Необходими продукти:
- 1 малка връзка кейл
- 1 голяма шепа пресен босилек
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- сокът на 1 лимон
- 3-5 супени лъжици зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Измийте кейла и премахнете дръжките му. Накъсайте листата и ги блендирайте на ниска скорост с лимоновия сок и зеленчуковия бульон. След това добавете пармезана, чесъна и босилека и продължете да блендирате до хомогенна консистенция. Съхранявайте в затворено бурканче в хладилник.
Може да замените кейла с печени червени чушки за вкусно червено песто.
Да ви е вкусно!
Източник:
healthylunchbox.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕВИЯ ВИЗИОНРИЛИЙФ + ВИТАМИН B1 + ЛУТЕИН капсули * 60
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ КЕЙЛ 500 мл
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Кейл (къдраво зеле, листно зеле) – състав и полезни свойства
- Сос песто от коприва и див чесън с пармезан
- Кейл, Листно зеле, Къдраво зеле
- Бутер соленки с бекон и кашкавал, песто и пармезан
- 7 храни, които съдържат повече калций от млечните продукти
- Макарони с песто от коприва и босилек
- Песто с грах и мента
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Пийте ефикасна напитка за отслабване от целина, цвекло, грейпфрут и кейл
- Сандвичи с песто от магданоз и риган с ементал и кашкавал
Коментари към Песто от кейл и босилек