Песто от кейл и босилек
Пестото се приготвя за по-малко от 5 минути.
Необходими продукти:
- 1 малка връзка кейл
- 1 голяма шепа пресен босилек
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 2 скилидки чесън
- сокът на 1 лимон
- 3-5 супени лъжици зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Измийте кейла и премахнете дръжките му. Накъсайте листата и ги блендирайте на ниска скорост с лимоновия сок и зеленчуковия бульон. След това добавете пармезана, чесъна и босилека и продължете да блендирате до хомогенна консистенция. Съхранявайте в затворено бурканче в хладилник.
Може да замените кейла с печени червени чушки за вкусно червено песто.
Да ви е вкусно!
Източник:
healthylunchbox.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
БИОХЕРБА КЕЙЛ КЪДРАВО ЗЕЛЕ ЕКСТРАКТ + ЖЕЛЯЗО капсули * 100
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОГРЕВИЯ ВИЗИОНРИЛИЙФ + ВИТАМИН B1 + ЛУТЕИН капсули * 60
СУПЕР ГРИЙНС прах 200 г ХЕЛТ ЕЙД
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Кейл, Листно зеле, Къдраво зеле
- Кейл (къдраво зеле, листно зеле) – състав и полезни свойства
- Пълнена плетеница с два вида песто и моцарела
- Бутер соленки с бекон и кашкавал, песто и пармезан
- Запеканка от кейл с масло и кашкавал
- Запеканка с киноа и кейл
- Песто с грах и мента
- Сос песто от тиквени семена с чесън и магданоз
- Пица с песто и обикновено сирене
- Супа Тоскана
Коментари към Песто от кейл и босилек