Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Гъбена лазаня

Гъбена лазаня

от 12 сеп 2019г.
Редактор: Данна Панджарова
Гъбена лазаня - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Лазаня от гъби - чудесната вечеря, ако искате да комбинирате няколко любими вкуса. Ароматните сушени гъби обогатяват ястието, а топящите се сирена го правят още по-неустоимо.

Необходими продукти:

  • 10 грама сушени гъби порчини
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 тънко нарязани глави лук
  • 2 скилидки чесън, накълцани на ситно или пресовани
  • 500 грама кафяви гъби, нарязани на тънко
  • 1 дафинов лист
  • 2 стръка мащерка
  • 500 грама доматен сос
  • 200 грама моцарела (прясна), нарязана и отцедена върху кухненска хартия
  • 375 грама кори лазаня (пресни или сварени)
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан + още за сервиране

за соса:

  • 1 литър прясно мляко
  • 1 лук, нарязан на половина
  • 1 дафинов лист
  • 1 стрък мащерка
  • 50 грама масло
  • 1/3 чаена чаша брашно
  • щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

Накиснете сушените гъби в 125 милилитра гореща вода за 10 минути.

Междувременно в тиган изпържете лука в зехтина, докато омекне. Добавете чесъна, кафявите гъби, дафиновия лист и мащерката. Когато намалят обема си, прибавете сушените гъби, заедно с водата, в която са били накиснати. Варете, докато течността се изпари. Добавете доматения сос и 1 чаша вода, подправете със сол и пипер на вкус и оставете соса да ври, за да се сгъсти.

През това време пригответе бешамеловия сос: млякото сложете в касерола, добавете лука, дафиновия лист и мащерката. Когато млякото заври, свалете от котлона и оставете за 15 минути, за да се обогатят вкусовете.

Разтопете масло в касерола и добавете брашното, трябва да се получи каша от него.

Прецедете млякото и го сипете при брашното, като бъркате непрекъснато, за да се направите сос. Варете 3-4 минути, до сгъстяването му. Овкусете с индийско орехче.

Сглобете лазанята: намазнете правоъгълна тава и в нея изсипете половината от гъбения сос, 1/3 от бешамела и 1/3 от моцарелата. Покрийте с кори лазаня, след това отново сложете гъби, 1/3 от бешамела, моцарела и останалата паста. Завършете с белия сос и поръсете обилно с пармезан.

Печете под фолио за 45 минути, след което свалете покритието и запечете още 15 минути, за да придобие ястието вкусна златиста коричка.

Оставете за 10 минути лазанята да престои, преди да я нарежете.

Източник:

delicious.com.au

Още по темата:
  • Лазаня с гъби и шунка Лазаня с гъби и шунка
  • Лазаня с гъби, праз и сирена Лазаня с гъби, праз и сирена
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Лесна лазаня с патладжан и рикота Лесна лазаня с патладжан и рикота
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв.

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Гъбена лазаня

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Гъбена лазаня
    www.framar.bg 
    на 17 June 2025 в 14:07
    Коментирайте "Гъбена лазаня"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Макаронени изделия
  • Горска челядинка
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Ориз с гъби и чесън
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
  • Сапунка
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Джоб пица с кори за лазаня
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2091 дни, 22 часа и 20 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2205 дни, 2 часа и 31 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 21 часа и 51 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 4 дни, 4 часа и 52 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 21 часа и 9 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 20 часа и 34 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИДЕАЛКО КРЕМ ПРИ ИЗГАРЯНИЯ 50 мл

УЕЛ МУУВ ТЕЧЕН КОЛАГЕН 500 мл

БОЧКО КРЕМ ПРОТИВ ПОДСИЧАНЕ 50 мл

СЕДАТОН сироп 100 мл ФОРТЕКС

ЕУЦЕРИН ИНТИМЕН ЛОСИОН 250 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИПРАЛЕКС таблетки 10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 13:49:20

ГАСТРОТЕРРА капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 13:47:47

ГАСТРОТЕРРА капсули * 30

Коментар на: Нели от 17 юни 2025г. в 12:28:21

НЕВРОЛАКСИН таблетки * 120 ТОШКОВ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 12:08:20

НАКЛОФЕН ДУО капсули 75 мг * 20 KRKA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 12:06:34
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival