Лазаня с гъби и шунка
Необходими продукти:
листа лазаня
400 грама пресни гъби
6 - 7 средни домата
300 грама шунка
1 глава лук
100 грама праз
1 морков - по желание
чесън на вкус - по желание
орехи на вкус - по желание
250 грама кашкавал
1 литър прясно мляко
4 супени лъжици пшенично брашно
100 грама масло
зехтин
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете праза и лука на полукръгчета, чесъна и магданоза - на ситно, 5 домата - на кубчета, а гъбите на плочки. Изпържете чесъна и лука в зехтин, след това прибавете доматите, праза, половината от магданоза и пържете, докато течността се изпари. Тогава добавете гъбите и задушете до готовност. Гъбено-зеленчуковата смес овкусете със сол, черен пипер и други подправки по ваш избор и разбъркайте добре.
Ако желаете, сложете морков, чесън, орехи...
Разтопете маслото в тенджера, прибавете брашното и разбъркайте. След това постепенно налейте млякото при постоянно бъркане. Нека сосът се приготвя до състояние на не прекалено гъста сметана.
Настържете кашкавала. Останалите домати нарежете на кръгчета и започнете да "сглобявате" лазанята. Последователността е следната: 1 слой кори, половината от зеленчуковата плънка, половината от нарязаната шунка, част от соса, следва малко настърган кашкавал, малко магданоз, листа лазаня, останалата гъбено-зеленчукова смес, остатъка от шунката, част от соса, отново настърган кашкавал, магданоз. Продължавате с кори лазаня, сос и завършвате с кашкавал.
Загрейте фурната до 200 градуса и сложете ястието да се пече в продължение на 20 минути. След това извадете, подредете по повърхността кръгчета домати, полейте с останалия сос и поръсете с настърган кашкавал. Върнете лазанята във фурната за още 25 минути.
Готовата вкуснотия разрежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Джоб пица с кори за лазаня
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
Коментари към Лазаня с гъби и шунка