Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Лазаня с гъби и шунка

Лазаня с гъби и шунка

от 22 авг 2014г.
Лазаня с гъби и шунка - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

листа лазаня

400 грама пресни гъби

6 - 7 средни домата

300 грама шунка

1 глава лук

100 грама праз

1 морков - по желание

чесън на вкус -  по желание

орехи на вкус - по желание

250 грама кашкавал

1 литър прясно мляко

4 супени лъжици пшенично брашно

100 грама масло

зехтин

магданоз

сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете праза и лука на полукръгчета, чесъна и магданоза - на ситно, 5 домата - на кубчета, а гъбите на плочки. Изпържете чесъна и лука в зехтин, след това прибавете доматите, праза, половината от магданоза и пържете, докато течността се изпари. Тогава добавете гъбите и задушете до готовност. Гъбено-зеленчуковата смес овкусете със сол, черен пипер и други подправки по ваш избор и разбъркайте добре.

Ако желаете, сложете морков, чесън, орехи...

Разтопете маслото в тенджера, прибавете брашното и разбъркайте. След това постепенно налейте млякото при постоянно бъркане. Нека сосът се приготвя до състояние на не прекалено гъста сметана.

Настържете кашкавала. Останалите домати нарежете на кръгчета и започнете да "сглобявате" лазанята. Последователността е следната: 1 слой кори, половината от зеленчуковата плънка, половината от нарязаната шунка, част от соса, следва малко настърган кашкавал, малко магданоз, листа лазаня, останалата гъбено-зеленчукова смес, остатъка от шунката, част от соса, отново настърган кашкавал, магданоз. Продължавате с кори лазаня, сос и завършвате с кашкавал.

Загрейте фурната до 200 градуса и сложете ястието да се пече в продължение на 20 минути. След това извадете, подредете по повърхността кръгчета домати, полейте с останалия сос и поръсете с настърган кашкавал. Върнете лазанята във фурната за още 25 минути.

Готовата вкуснотия разрежете на парчета и поднесете.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Гъбена лазаня Гъбена лазаня
  • Лесна лазаня с патладжан и рикота Лесна лазаня с патладжан и рикота
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Джоб пица с кори за лазаня Джоб пица с кори за лазаня
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Лазаня с гъби и шунка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лазаня с гъби и шунка
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 23:44
    Коментирайте "Лазаня с гъби и шунка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Лесна лазаня с патладжан и рикота
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Лазаня с тортила, чедър и кайма
  • Джоб пица с кори за лазаня
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Свинско с гъби в сметана
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 10 часа и 26 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 13 часа и 48 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival