Гнезда от кайма с кисело зеле

Необходими продукти:
- 1 килограма кайма смес
- 500 грама кисело зеле
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 1 глава кромид лук
- 1 яйце
- олио
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Наситнете кромида, изсипете половината от него в тиган с мазнина и добавете накълцаното кисело зеле. Пържете, докато зеленчуците станат златисти, за това ще са необходими около 20 минути. Свалете съда от котлона.
Чукнете яйцето в каймата, сложете останалия лук, подправете и омесете.
Намазнете дъното на тава (или хартия за печене, която сложете в тавата) и в нея оформете гнезда от каймата, като първо направите плоски основи от сместа и след това подвиете краищата им.
Образувалото се празно пространство напълнете с пърженото кисело зеле и сложете по малко заквасена сметана върху всяка порция.
Изпечете гнездата в продължение на час във фурната на 180 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Сок от кисело зеле (зелева чорба) – ползи и вреди
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да приготвим ферментирали зеленчуци и защо да ги консумираме
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Кисело зеле (ферментирало зеле) - полезни свойства и противопоказания
- Панирани шницели от кайма
- Гнезда от кайма със сирена
- Кошнички от кайма с плънка от кашкавал, сметана и копър
Коментари към Гнезда от кайма с кисело зеле