Гнезда от кайма с кисело зеле

Необходими продукти:
- 1 килограма кайма смес
- 500 грама кисело зеле
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 1 глава кромид лук
- 1 яйце
- олио
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Наситнете кромида, изсипете половината от него в тиган с мазнина и добавете накълцаното кисело зеле. Пържете, докато зеленчуците станат златисти, за това ще са необходими около 20 минути. Свалете съда от котлона.
Чукнете яйцето в каймата, сложете останалия лук, подправете и омесете.
Намазнете дъното на тава (или хартия за печене, която сложете в тавата) и в нея оформете гнезда от каймата, като първо направите плоски основи от сместа и след това подвиете краищата им.
Образувалото се празно пространство напълнете с пърженото кисело зеле и сложете по малко заквасена сметана върху всяка порция.
Изпечете гнездата в продължение на час във фурната на 180 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рулца от тиквички с кайма, гъби и лук
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Оризова запеканка с кайма, заквасена сметана и яйце
- Кисело зеле с бели гъби и боб
- Пилешки терин със зеленчуци
- Таралежчета от кайма с плънка от яйца
- Картофени прасковки
- Баница с плънка от кайма и лук
- Мини пици с кайма, гъби и лук
Коментари към Гнезда от кайма с кисело зеле