Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Mаринован фланк стек с вино и мисо

Mаринован фланк стек с вино и мисо

от 10 окт 2019г., обновено на 27 дек 2019г.
Редактор: Ваня Боянова
Mаринован фланк стек с вино и мисо - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Тази лесна рецепта за маринован фланк стек използва японското мисо, което се приготвя от соя, ечемик и ориз и има силен пикантен вкус на умами. С мисо се приготвя чудесна марината за месо като тази азиатска марината за фланк стек, поради това, че обогатява вкуса на месото.

Необходими продукти:

  • 1/3 чаена чаша саке
  • 1/4 чаена чаша мирин (японско оризово вино) или да замените с бяло вино или с вино шери и щипка захар
  • 1 супена лъжица соев сос
  • 1 чаена лъжичка джинджифил, наситнен
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 2 супени лъжички бяло мисо
  • 1 фланк стек
  • 1 супена лъжица фъстъчено масло

Начин на приготвяне

марината:

Смесете в малка тенджера сакето, виното мирин, соевия сос, джинджифила и захарта. Сложете на средно силен огън да кипне, след което отстранете от котлона и добавете мисото. Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине настрана.

фланк стека:

Сложете фланк стека в купа с капак или в плик и изсипете марината. Завъртете плика или раздрусайте кутията, за да се овкуси цялата пържола, след което сложете в хладилник за най-малко 2 часа и до 1 ден, като обръщате плика няколко пъти, така че да се преразпределя марината. Извадете пържолата и изхвърлете марината. Оставете фланк стекът да престои в чиния на стайна температура за 40 минути.

Загрейте предварително фурната на висока температура и сложете решетката на най-горното ниво. Запечете стека за около 3-6 минути на страна, в зависимост от дебелината.

След като изпечете стека, го прехвърлете върху дъска за рязане и оставете за 5 минути да почива. Нарежете диагонално на филийки и сервирайте.

Приятен апетит!

Източник:

eatingwell.com

Още по темата:
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
  • Фасул с говеждо по мексикански Фасул с говеждо по мексикански
  • Пилаф с говеждо Пилаф с говеждо
  • Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
68.00лв.

АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
49.95лв.

ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300

Коментари към Mаринован фланк стек с вино и мисо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Mаринован фланк стек с вино и мисо
    www.framar.bg 
    на 06 July 2025 в 23:23
    Коментирайте "Mаринован фланк стек с вино и мисо"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Стек от говеждо месо - Брискет
  • Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
  • Сърф ен търф (морски дарове и червено месо) във фолио
  • Говеждо месо
  • Говеждо виме
  • Яхния с телешко месо и грах
  • Говежди пържоли в чесново масло с мащерка
  • Ризото с говеждо и червено вино
  • Най-сочното говеждо месо е от френски крави, напоявани с червено вино
  • Азу по татарски
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2111 дни, 7 часа и 36 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2224 дни, 11 часа и 47 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 2 дни, 11 часа и 24 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 9 дни, 7 часа и 34 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 11 дни, 15 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 23 дни, 7 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФЕНОМЕНЪТ ТЕСЛА - ХАМИШ МАККЕНЗИ - ХЕРМЕС

ЛЮКСЕОЛ МАСКА КЕРАТИН 200мл 337871

ЛЮКСЕОЛ МАСКА УКРЕПВАЩА 200мл 335570

ЛЮКСЕОЛ МАСКА П/В КОСОПАД 200мл 337222

КСИЛОМЕТАЗОЛИН капки за нос, разтвор 0.1 % 10 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:12:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:11:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: Нина Пламенова Димитрова от 04 юли 2025г. в 15:30:22

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 14:11:26

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival