Mаринован фланк стек с вино и мисо
Тази лесна рецепта за маринован фланк стек използва японското мисо, което се приготвя от соя, ечемик и ориз и има силен пикантен вкус на умами. С мисо се приготвя чудесна марината за месо като тази азиатска марината за фланк стек, поради това, че обогатява вкуса на месото.
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша саке
- 1/4 чаена чаша мирин (японско оризово вино) или да замените с бяло вино или с вино шери и щипка захар
- 1 супена лъжица соев сос
- 1 чаена лъжичка джинджифил, наситнен
- 1 чаена лъжичка захар
- 2 супени лъжички бяло мисо
- 1 фланк стек
- 1 супена лъжица фъстъчено масло
Начин на приготвяне
марината:
Смесете в малка тенджера сакето, виното мирин, соевия сос, джинджифила и захарта. Сложете на средно силен огън да кипне, след което отстранете от котлона и добавете мисото. Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Оставете да изстине настрана.
фланк стека:
Сложете фланк стека в купа с капак или в плик и изсипете марината. Завъртете плика или раздрусайте кутията, за да се овкуси цялата пържола, след което сложете в хладилник за най-малко 2 часа и до 1 ден, като обръщате плика няколко пъти, така че да се преразпределя марината. Извадете пържолата и изхвърлете марината. Оставете фланк стекът да престои в чиния на стайна температура за 40 минути.
Загрейте предварително фурната на висока температура и сложете решетката на най-горното ниво. Запечете стека за около 3-6 минути на страна, в зависимост от дебелината.
След като изпечете стека, го прехвърлете върху дъска за рязане и оставете за 5 минути да почива. Нарежете диагонално на филийки и сервирайте.
Приятен апетит!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 330
АМИКС АМИНО ПИЛС таблетки * 660
АМИКС УЕЙ ПРО ЕЛИТ ПРОТЕИН 85% 1000 гр.
ОСТРОВИТ БИЙФ АМИНО таблетки * 300
ОЛ НУТРИШЪН БИЙФ АМИНО таблетки * 300
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Говежди (телешки) език – здравни ползи за организма и употреба в кулинарията
- Говеждо виме
- Домашен говежди суджук с мащерка и червено вино
- Задушено месо със сини сливи
- Говеждо месо с бейби моркови и бира
- Телешко по корейски с кълнове от боб мунг
- Яхния с телешко месо и грах
- Стек от говеждо месо - Брискет
- Азу по татарски
- Арабски кюфтета с кедрови ядки
Коментари към Mаринован фланк стек с вино и мисо