Начало Хранене Рецепти Предястия Топли 4 вида пълнени картофи с бекон, риба и грах

4 вида пълнени картофи с бекон, риба и грах

4 вида пълнени картофи с бекон, риба и грах - изображение

Необходими продукти:

  • 4 картофа
  • сол, зехтин и черен пипер

за картофите със скумрия:

  • 1 малко пушено филе скумрия, почистено от кожата
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 1/2 чаена лъжица настърган корен хрян
  • 2 чаени лъжици накълцан на ситно див лук

за бекона и сиренето:

  • 2 ленти бекон, изпържени и нарязани
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 2 чаени лъжици наситнен магданоз
  • 1 супена лъжица настърган чедър

за бекон и кейл:

  • 2 ленти бекон, изпържени и нарязани
  • 1 шепа кейл, почистен и нарязан
  • 1 супена лъжица заквасена сметана

за граха с мента:

  • шепа бланширан грах
  • 2 чаени лъжици кисело мляко
  • 2 чаени лъжици мента
  • 1 супена лъжица настъргано сирене грюер


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте добре картофите и без да ги белите, намажете с малко зехтин, поръсете със сол и черен пипер.

Печете ги 45 минути до 1 час, до готовност.

Оставете ги да изстинат, след което разрежете през средата. С лъжица издълбайте вътрешността им. Върнете получените лодки от картофите във фурната за 6-7 минути.

През това време направете пълнежа. Разделете вътрешността на картофите, спрямо пълнежите, които искате да направите. Намачкайте картофите и към тях добавете продуктите, с изключение на сиренето. Подправете.

С получените смеси напълнете картофите - всеки вид разпределете в по 2 половинки от картофите. Поръсете със съответните сирена и запечете за 5 минути.

Сервирайте картофите, като полеете с малко зехтин и лимонов сок, поднесете със свежа салата.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения