4 вида пълнени картофи с бекон, риба и грах

Необходими продукти:
- 4 картофа
- сол, зехтин и черен пипер
за картофите със скумрия:
- 1 малко пушено филе скумрия, почистено от кожата
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 1/2 чаена лъжица настърган корен хрян
- 2 чаени лъжици накълцан на ситно див лук
за бекона и сиренето:
- 2 ленти бекон, изпържени и нарязани
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 2 чаени лъжици наситнен магданоз
- 1 супена лъжица настърган чедър
за бекон и кейл:
- 2 ленти бекон, изпържени и нарязани
- 1 шепа кейл, почистен и нарязан
- 1 супена лъжица заквасена сметана
за граха с мента:
- шепа бланширан грах
- 2 чаени лъжици кисело мляко
- 2 чаени лъжици мента
- 1 супена лъжица настъргано сирене грюер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте добре картофите и без да ги белите, намажете с малко зехтин, поръсете със сол и черен пипер.
Печете ги 45 минути до 1 час, до готовност.
Оставете ги да изстинат, след което разрежете през средата. С лъжица издълбайте вътрешността им. Върнете получените лодки от картофите във фурната за 6-7 минути.
През това време направете пълнежа. Разделете вътрешността на картофите, спрямо пълнежите, които искате да направите. Намачкайте картофите и към тях добавете продуктите, с изключение на сиренето. Подправете.
С получените смеси напълнете картофите - всеки вид разпределете в по 2 половинки от картофите. Поръсете със съответните сирена и запечете за 5 минути.
Сервирайте картофите, като полеете с малко зехтин и лимонов сок, поднесете със свежа салата.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени печени картофи по мексикански
- Как да направите перфектните пълнени картофи
- Пълнени картофи с кайма в сметана
- Цели печени картофи с плънка от кашкавал, масло, майонеза и копър
- Пълнени картофи с бекон и кашкавал
- Запечени картофи с масло и сирена
- Печени картофи с риба тон, зелен лук и сирене Чедър
- Печени картофи с плънка от риба тон и лук
- Пълнени картофи с кайма, боб и царевица
- Печени картофи с бекон, масло и билки
Коментари към 4 вида пълнени картофи с бекон, риба и грах