Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Яхния с телешко месо и грах

Яхния с телешко месо и грах

Яхния с телешко месо и грах - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 килограм телешко месо - нарязано на кубчета
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 стръка целина (селъри)
  • сол и черен пипер
  • 2 скилидки чесън - пресовани
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 6 чаени чаши телешки бульон
  • 1 консерва (800 грама) нарязани домати
  • 1 супена лъжица сос Уорчестър
  • 1 чаена лъжица сух риган
  • 1 дафинов лист
  • 4 клонки магданоз
  • 3 картофа
  • 1 чаена чаша замразен грах

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно, а целината и морковите на филийки.

В тенджера сложете 1 лъжица зехтин. Добавете месото и го запържете 10 минути, докато покафенее от всички страни (работете на партиди, ако е необходими). Изпърженото месо сложете в чиния.

Добавете останалия зехтин и запържете лука, морковите, целината, докато омекнат. Подправете със сол и черен пипер. Сложете в тенджерата чесъна и доматената паста и минута по-късно, след като освободят аромата си, добавете бульона.

Сложете доматите от консервата, соса Уорчестър и подправките.

Нека яхнията заври, след което намалете котлона. Подправете със сол и черен пипер, оставете яхнията да къкри за 2 1/2 часа, докато телешкото се приготви напълно.

Добавете нарязаните картофи и оставете за още 30 минути яхнията да се готви, докато зеленчука омекне.

Извадете клонките магданоз и дафиновия лист. Сложете замразения грах, гответе го, докато се стопли за 2 минути и свалете от огъня.

Гарнирайте със свеж магданоз при сервиране.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...