Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Яхния с наденица и чушки

Яхния с наденица и чушки

Яхния с наденица и чушки - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени лъжици зехтин
  • 8 броя свински наденици
  • 50 грама шпеков салам, нарязан на тънко
  • 1 червена и 1 жълта чушка, нарязани на едро
  • 1 голяма глава лук, нарязан на тънко
  • 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 2 чаени лъжици сушен риган
  • 150 милилитра червено вино
  • 400 грама нарязани домати
  • шепа обезкостени зелени маслини (нарязани)
  • 1 супена лъжица доматено пюре
  • 1 чаена лъжица захар
  • 400 грама консерва боб

Начин на приготвяне:

Затоплете зехтина и в него запържете цели надениците около 5-8 минути. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана.

В същия съд запържете колбаса за 2 минути.

Прибавете и чушките за 3 минути, докато станат златисти. Извадете в чиния чушките и салама.

Нарязания лук запържете за 5 минути, подправете с лютия пипер и ригана.

Изсипете виното в съда, след като заври добавете доматите, маслините, доматеното пюре, захарта и боба. Внимателно върнете наденицата, колбаса и чушките в съда.

Покрийте с фолио и печете за 1 час във фурната на 170 градуса.

Махнете покритието и запечете ястието за още 5 минути, за да придобие апетитен вид.

Сервирайте с хрупкав хляб.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияНовиниЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиети