Яхния с наденица и чушки

Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици зехтин
- 8 броя свински наденици
- 50 грама шпеков салам, нарязан на тънко
- 1 червена и 1 жълта чушка, нарязани на едро
- 1 голяма глава лук, нарязан на тънко
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 2 чаени лъжици сушен риган
- 150 милилитра червено вино
- 400 грама нарязани домати
- шепа обезкостени зелени маслини (нарязани)
- 1 супена лъжица доматено пюре
- 1 чаена лъжица захар
- 400 грама консерва боб
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина и в него запържете цели надениците около 5-8 минути. Извадете ги от тигана и ги оставете настрана.
В същия съд запържете колбаса за 2 минути.
Прибавете и чушките за 3 минути, докато станат златисти. Извадете в чиния чушките и салама.
Нарязания лук запържете за 5 минути, подправете с лютия пипер и ригана.
Изсипете виното в съда, след като заври добавете доматите, маслините, доматеното пюре, захарта и боба. Внимателно върнете наденицата, колбаса и чушките в съда.
Покрийте с фолио и печете за 1 час във фурната на 170 градуса.
Махнете покритието и запечете ястието за още 5 минути, за да придобие апетитен вид.
Сервирайте с хрупкав хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Запечен боб с наденица и чесън
- Отгледайте си богата реколта пипер по мързеливия начин
- Сладка червена чушка
- Тортила питки с наденица и яйца
- Пълнени сурови чушки с извара, сметана и чесън
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
Коментари към Яхния с наденица и чушки