Яхния с боб, целина, наденица и чеснови хлебчета

През студените вечери няма нищо по-вкусно от една сгряваща гозба, а месцето е повече от задължително. Предлагаме сега на вашето внимание яхния с моркови и целина - защото не е нужно да добавяте картофи към всяко ястие.
Необходими продукти:
- 150 милилитра зехтин
- 8 наденички
- 4 супени лъжици пресен розмарин
- 2 скилидки чесън, отрязани на четири
- 1 чаена лъжица сушени люти чушки
- 4 моркова, нарязани
- 4 стръка целина, нарязани на ситно
- 2 консерви по 400 грама бял боб (отцеден)
- 2 консерви по 400 грама червен боб
- сол на вкус
- 400 милилитра гореща вода
- 20 чери домати, разполовени
за чесновия хляб:
- хляб по избор
- зехтин
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
В тенджера сложете зехтина и, когато се сгорещи, изпържете в него наденицата, чесъна, розмарина и смляната люта чушка за 1 минута.
Добавете морковите, целината и след 3 минути прибавете консервите боб.
Посолете и сложете гореща вода. Покрийте и варете в продължение на 20 минути.
Свалете капака и извадете наденицата, нарежете я на едри парчета.
Върнете я в тенджерата, добавете чери доматите и гответе без капак за 10 минути, докато сосът леко започне да се сгъстява.
През това време пригответе чесновите филийки. Намажете ги със зехтин и ги препечете (най-добре на скара), а още горещи натъркайте с чесън.
Сервирайте яхнията с чесновия хляб веднага след приготвянето.
bbc.co.uk
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Агнешка яхния със зеленчуци
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Яхния с коприва и леща
- Яхния с телешка кайма, картофи, целина и горчица
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Пилешки дробчета с боб и спанак
- Картофена яхния с кюфтенца, зеленчуци и чесън
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Пикантна яхния от леща и нахут
Коментари към Яхния с боб, целина, наденица и чеснови хлебчета