Яйца в доматен сос с моцарела и босилек
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани или настъргани на ситно
- 2 чаени чаши сос маринара
- 4 листа пресен босилек, нарязани на ситно
- 1/2 чаена лъжичка червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 6 яйца
- 100 грама прясна моцарела, нарязана на филийки
За гарниране:
- пресен босилек
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете лука, разбъркайте и гответе около 4-5 минути, докато стане прозрачен и омекне.
- Прибавете чесъна и задушете за още 1 минута.
- Добавете соса маринара, нарязания босилек, червения пипер и подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте.
- Когато доматеният сос клокне, внимателно чукнете яйцата в тигана и около тях разпределете филийките моцарела.
- Покрийте тигана с капак, намалете силата на котлона и ги оставете да се забулят за около 8-9 минути.
- Поднесете яйцата топли, гарнирани с пресен босилек.
Приятен апетит!
Снимки: jocooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца в доматен сос с моцарела и босилек