Яйца в доматен сос с моцарела и босилек
    Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
 - 1 малка глава лук, нарязана на ситно
 - 2 скилидки чесън, пресовани или настъргани на ситно
 - 2 чаени чаши сос маринара
 - 4 листа пресен босилек, нарязани на ситно
 - 1/2 чаена лъжичка червен пипер
 - сол и черен пипер на вкус
 - 6 яйца
 - 100 грама прясна моцарела, нарязана на филийки
 
За гарниране:
- пресен босилек
 
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
 - Добавете лука, разбъркайте и гответе около 4-5 минути, докато стане прозрачен и омекне.
 - Прибавете чесъна и задушете за още 1 минута.
 - Добавете соса маринара, нарязания босилек, червения пипер и подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте.
 - Когато доматеният сос клокне, внимателно чукнете яйцата в тигана и около тях разпределете филийките моцарела.
 - Покрийте тигана с капак, намалете силата на котлона и ги оставете да се забулят за около 8-9 минути.
 - Поднесете яйцата топли, гарнирани с пресен босилек.
 
Приятен апетит!

Снимки: jocooks.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
 - Топли предястия
 - Пълнени панирани яйца
 - Яйца в доматен сос на тиган
 - Пържени яйца с кайма и домати
 - Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
 - Как да приготвите перфектните бъркани яйца
 - Яйца с чоризо и фета
 - Бъркани яйца с шунка, домати и чушки
 - Бъркани яйца с прясно мляко
 - Яйца по мексикански с картофи
 - Яйца на очи с лук и червен пипер
 
Коментари към Яйца в доматен сос с моцарела и босилек