Яйца с праз, ориз, фъстъчено масло и чесън
Необходими продукти (за 1 порция):
- 1 яйце
- 1 чаена чаша дългозърнест ориз
- 2 супени лъжици фъстъчено масло
- 1 чаена лъжица сусамова мазнина/олио
- 1 скилидка стар чесън
- 2 супени лъжици рендосан сух корен джинджифил
- 1 чаена чаша нарязан праз
- 2 чаени лъжици соев сос
- сол според вкуса ви
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с вода, оставете да престои една нощ, а на следващата сутрин сварете до готовност на бавен огън.
Сгорещете тиган, налейте в него сусамовото олио, сложете фъстъченото масло, изсипете джинджифила и нарязания чесън и ги изпържете, докато станат златисти, като бъркате през цялото време.
След това разпределете подправките върху пергамент и изчакайте да се изсушат.
Накълцания праз запържете за десетина минути на бавен огън.
Щом бъде готов, увеличете температурата на котлона и добавете ориза в съда. Разбъркайте и подсолете.
Чукнете яйцето върху ориза и оставете ястието да се приготвя, докато белтъкът стегне (жълтъкът трябва да остане течен).
Тогава поръсете с пикантната подправка от чесън и джинджифил и полейте с 1 чаена лъжица соев сос.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ricettio.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени яйца в кръгчета лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
Коментари към Яйца с праз, ориз, фъстъчено масло и чесън