Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Яйца с праз, ориз, фъстъчено масло и чесън

Яйца с праз, ориз, фъстъчено масло и чесън

Яйца с праз, ориз, фъстъчено масло и чесън - изображение

Необходими продукти (за 1 порция):

  • 1 яйце
  • 1 чаена чаша дългозърнест ориз
  • 2 супени лъжици фъстъчено масло
  • 1 чаена лъжица сусамова мазнина/олио
  • 1 скилидка стар чесън
  • 2 супени лъжици рендосан сух корен джинджифил
  • 1 чаена чаша нарязан праз
  • 2 чаени лъжици соев сос
  • сол според вкуса ви

 

Начин на приготвяне:

Залейте ориза с вода, оставете да престои една нощ, а на следващата сутрин сварете до готовност на бавен огън.

ориз

Сгорещете тиган, налейте в него сусамовото олио, сложете фъстъченото масло, изсипете джинджифила и нарязания чесън и ги изпържете, докато станат златисти, като бъркате през цялото време.

чесън

След това разпределете подправките върху пергамент и изчакайте да се изсушат.

подправки

Накълцания праз запържете за десетина минути на бавен огън.

праз

Щом бъде готов, увеличете температурата на котлона и добавете ориза в съда. Разбъркайте и подсолете.

Чукнете яйцето върху ориза и оставете ястието да се приготвя, докато белтъкът стегне (жълтъкът трябва да остане течен).

яйце

Тогава поръсете с пикантната подправка от чесън и джинджифил и полейте с 1 чаена лъжица соев сос.

яйце


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ricettio.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлХранене при...НовиниЛюбопитноВидеоАнкетиСнимкиДиетиАлт. медицина