Яйца с праз, ориз, фъстъчено масло и чесън

Необходими продукти (за 1 порция):
- 1 яйце
- 1 чаена чаша дългозърнест ориз
- 2 супени лъжици фъстъчено масло
- 1 чаена лъжица сусамова мазнина/олио
- 1 скилидка стар чесън
- 2 супени лъжици рендосан сух корен джинджифил
- 1 чаена чаша нарязан праз
- 2 чаени лъжици соев сос
- сол според вкуса ви
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с вода, оставете да престои една нощ, а на следващата сутрин сварете до готовност на бавен огън.
Сгорещете тиган, налейте в него сусамовото олио, сложете фъстъченото масло, изсипете джинджифила и нарязания чесън и ги изпържете, докато станат златисти, като бъркате през цялото време.
След това разпределете подправките върху пергамент и изчакайте да се изсушат.
Накълцания праз запържете за десетина минути на бавен огън.
Щом бъде готов, увеличете температурата на котлона и добавете ориза в съда. Разбъркайте и подсолете.
Чукнете яйцето върху ориза и оставете ястието да се приготвя, докато белтъкът стегне (жълтъкът трябва да остане течен).
Тогава поръсете с пикантната подправка от чесън и джинджифил и полейте с 1 чаена лъжица соев сос.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ricettio.com
Още по темата:
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияРецептиЗдравни съвети- Консумирайте по 2 яйца всяка сутрин поради 9 причини
- За да обелите лесно варените яйца, прибавете резен лимон във водата им
- Има известие за пристигнала пратка с яйчен прах, съдържащ фипронил, у нас
- Вече има и български яйца с фипронил
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Черупката на кокошето яйце - природен лечител!
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА