Яйца в доматен сос на тиган
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 средно голяма червена чушка, нарязана на ситно
- 4 чаени чаши домати от консерва, отцедени и нарязани
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
- 5-6 яйца
- пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
- Задушете лука и чесъна за 1-2 минути, докато омекнат.
- Добавете чушката и гответе още 5-7 минути, като разбърквате периодично.
- Изсипете доматите и доматеното пюре, разбъркайте и подправете с червен пипер, сол и прясно смлян черен пипер.
- Оставете соса да покъкри 3-4 минути и внимателно чукнете яйцата, като ги разпределите в тигана и внимавате да се запазят цели.
- Покрийте с капак и изчакайте да се забулят за около 10 минути.
- Поръсете с пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пържени яйца в кръгчета лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Бъркани яйца със зеленчуци и куркума
- Яйца на очи с лук и бекон
Коментари към Яйца в доматен сос на тиган