Задушени зеленчуци с яйца и кашкавал
Необходими продукти:
1 килограм тиквички
3 домата
1 глава лук
1 червена чушка
1 малка люта чушка
3 скилидки чесън
100 грама кашкавал
3 яйца
сол на вкус
олио за пържене
месо или колбас по желание
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете зеленчуците. Доматите нарежете на едри парчета, сложете ги в тиган, подмазан с малко олио, затворете съда капак. Нека доматите да си пуснат сока, в него ще задушите останалите зеленчуци. През това време нарежете тиквичките на малки парчета. Когато доматите са готови, добавете ги към тях. След 5 минути сложете и нарязаната червена чушка. Задушете всичко за 7 - 10 минути под капак и прибавете лука. Повече не е необходимо да затваряте съда, за да може да се изпари малко от водата. Когато лукът се зачерви, прибавете и лютата чушка, след това нарязания чесън. Когато течността се изпари, добавете разбитите яйца и затворете с капак. Котлонът да работи на минимална температура за около 5 минути и тогава изсипете настъргания кашкавал. Може да използвате топено сирене вместо кашкавал. Оставете ястието да се задушава, докато се разтопи сиренето. Запечете, ако желаете.
Може да експериментирате и вместо яйца да сложите кайма или кренвирши, например (или пък някакъв колбас или парчета месо). Но бъдете сигурни, че и само със зеленчуци е достатъчно вкусно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ИСО ДЕТСКИ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ЗЕЛЕНЧУЦИ KRU11207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Зеленчукова салата с маслинова паста и извара
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Вегетарианска пица
- Зеленчукова запеканка
- Здрави и красиви с Деси: Зеленчукови рулца с гуакамоле
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Пилешки терин със зеленчуци
- Налагането на децата да се хранят има обратен ефект
- Зеленчуков пудинг с прясно мляко
- Меню, бедно на месо и богато на плодове и зеленчуци - ключ към дълголетието
Коментари към Задушени зеленчуци с яйца и кашкавал