Задушени зеленчуци с яйца и кашкавал

Необходими продукти:
1 килограм тиквички
3 домата
1 глава лук
1 червена чушка
1 малка люта чушка
3 скилидки чесън
100 грама кашкавал
3 яйца
сол на вкус
олио за пържене
месо или колбас по желание
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете зеленчуците. Доматите нарежете на едри парчета, сложете ги в тиган, подмазан с малко олио, затворете съда капак. Нека доматите да си пуснат сока, в него ще задушите останалите зеленчуци. През това време нарежете тиквичките на малки парчета. Когато доматите са готови, добавете ги към тях. След 5 минути сложете и нарязаната червена чушка. Задушете всичко за 7 - 10 минути под капак и прибавете лука. Повече не е необходимо да затваряте съда, за да може да се изпари малко от водата. Когато лукът се зачерви, прибавете и лютата чушка, след това нарязания чесън. Когато течността се изпари, добавете разбитите яйца и затворете с капак. Котлонът да работи на минимална температура за около 5 минути и тогава изсипете настъргания кашкавал. Може да използвате топено сирене вместо кашкавал. Оставете ястието да се задушава, докато се разтопи сиренето. Запечете, ако желаете.
Може да експериментирате и вместо яйца да сложите кайма или кренвирши, например (или пък някакъв колбас или парчета месо). Но бъдете сигурни, че и само със зеленчуци е достатъчно вкусно.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300
ПРОМОМАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Как са изглеждали плодовете и зеленчуците в миналото
- Запеканка от зеленчуци с яйца и кашкавал
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Диета, богата на плодове и зеленчуци, намалява опасността от развитие на рак на гърдата
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца в легло от лук и домати
Коментари към Задушени зеленчуци с яйца и кашкавал