Пържени яйца с кайма и домати
Необходими продукти:
- 500 грама кайма
- 6 яйца
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 4 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица кетчуп
- 2 домата
- 2-3 малки сладки чушки
- сол, смлян черен пипер и зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган и в него изпържете нарязаните на ситно лук и чесън (за около 2-3 минути). След това прибавете каймата, кетчупа, а 5-7 минути по-късно сложете и нарязаните чушки и домати. Подправете на вкус и оставете на котлона до омекване на зеленчуците.
В отделен съд разбийте яйцата и излейте в тигана с каймата. След няколко минути ястието е готово. Поръсете с нарязан магданоз и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени яйца в кръгчета лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Бъркани яйца със зеленчуци и куркума
Коментари към Пържени яйца с кайма и домати