Яйца с кашкавал, лук и домати в бекон на фурна
Необходими продукти (за 2 порции):
- 1 малка глава лук
- 1 домат
- 50-80 грама кашкавал
- 6 ивици бекон
- 2 яйца
- сол и смлян черен пипер на вкус
Количествата на продуктите може да промените според личните си вкусови предпочитания и желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180-200 градуса.
Нарежете лука и доматите на ситно, кашкавала настържете.
В подходящи формички (може да използвате и такива за мъфини) сложете ивиците бекон, така че да покрият стените и дъната на съдовете (2 ивици за стените и 1 за дъното на всяка формичка).
След това разпределете лука и доматите (може да ги запържите преди това, ако желаете), слой настърган кашкавал и чукнете по 1 яйце във всяка формичка.
Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и изпечете в загрятата фурна за около 15-20 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца с кашкавал, лук и домати в бекон на фурна