Как да приготвите перфектните бъркани яйца
Бърканите яйца са бързи и лесни и във всеки дом се приготвят било то за закуска, обяд, а понякога и за вечеря. Пълноценен източник на протеини, яйцата остават едни от най-предпочитаните и бързи храни. Приготвянето им обаче има тънкости, въпреки че са обикновена храна. А ако искате да имате нежни и кремообразни бъркани яйца, а не твърди ронливи парчета яйце, трябва да следвате някои прости правила.
Ако яйцата, които приготвяте са твърди и „гумени”, най-вероятно ги готвите на прекалено висока температура.
Не слагайте цели яйца в тигана, първо ги разбийте добре в купичка и ги излейте в съда за готвене, загрят на ниска степен, покрит с разтопено масло (или друга мазнина). Въпреки че е изкушаващо да започнете веднага да ги бъркате, трябва да изчакате „омлета” да започне леко да се изпича в краищата, тогава внимателно започнете да движите яйцата към средата на тигана.
Не ги разбърквайте енергично, а леко ги избутвайте към центъра и накланяйте тигана в обратна посока, за да се върнат обратно несготвените яйца. Повтаряйте тези движения, докато яйцата станат кремави и почти готови. Извадете ги в чиния, преди да са напълно приготвени, защото те продължават да се готвят.
Важно правило е да държите котлона винаги на ниска степен, не се изкушавайте да увеличавате температурата.
Когато усъвършенствате приготвянето на бъркани яйца, може да добавите в разбитата смес и малко сметана или други вкусни добавки.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени яйца в кръгчета лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
Коментари към Как да приготвите перфектните бъркани яйца