Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвите перфектните бъркани яйца

Как да приготвите перфектните бъркани яйца

Как да приготвите перфектните бъркани яйца - изображение

Бърканите яйца са бързи и лесни и във всеки дом се приготвят било то за закуска, обяд, а понякога и за вечеря. Пълноценен източник на протеини, яйцата остават едни от най-предпочитаните и бързи храни. Приготвянето им обаче има тънкости, въпреки че са обикновена храна. А ако искате да имате нежни и кремообразни бъркани яйца, а не твърди ронливи парчета яйце, трябва да следвате някои прости правила.

Ако яйцата, които приготвяте са твърди и „гумени”, най-вероятно ги готвите на прекалено висока температура.

Не слагайте цели яйца в тигана, първо ги разбийте добре в купичка и ги излейте в съда за готвене, загрят на ниска степен, покрит с разтопено масло (или друга мазнина). Въпреки че е изкушаващо да започнете веднага да ги бъркате, трябва да изчакате „омлета” да започне леко да се изпича в краищата, тогава внимателно започнете да движите яйцата към средата на тигана.

бъркани яйца

Не ги разбърквайте енергично, а леко ги избутвайте към центъра и накланяйте тигана в обратна посока, за да се върнат обратно несготвените яйца. Повтаряйте тези движения, докато яйцата станат кремави и почти готови. Извадете ги в чиния, преди да са напълно приготвени, защото те продължават да се готвят.

Важно правило е да държите котлона винаги на ниска степен, не се изкушавайте да увеличавате температурата.

Когато усъвършенствате приготвянето на бъркани яйца, може да добавите в разбитата смес и малко сметана или други вкусни добавки.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлНовиниЛюбопитноХранене при...АнкетиВидеоСнимкиДиетиАлтернативна медицина