Четири вида бъркани яйца
След като сте се научили да правите перфектните бъркани яйца, може да започнете да им добавяте различни вкусове и да ги обогатявате. Ето нашите предложения (посочените количества са за 3-4 порции). Не забравяйте да предложите и вашите интересни и любими варианти за приготвянето на различни бъркани яйца!
Бъркани яйца с чедър, шунка и зелен лук
Необходими продукти:
- 1 1/2 супени лъжици масло
- 10 яйца
- 2 супени лъжици прясно мляко или вода
- 1 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 1/4 чаена чаша шунка
- 1 1/2 чаена чаша настърган чедър (или кашкавал)
- 1/3 чаена чаша нарязан зелен лук
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото на средна температура на незалепващ тиган и запържете шунката до златисто.
Междувременно в купа разбъркайте яйцата с млякото, солта и черния пипер. Излейте в тигана и гответе на ниска степен като внимателно разбърквате – за около 4-5 минути. Непосредствено преди сервиране поръсете със зеления лук.
Продължаваме с яйца с подправки.
Необходими продукти:
- 1 1/2 супена лъжица масло
- 10 яйца
- 2 супени лъжици мляко или вода
- сол и черен пипер
- 1/2 чаена чаша свежи подправки като магданоз, естрагон или друга любима подправка.
Начин на приготвяне:
Разтопете масло на средна степен на котлона, изпържете яйцата и накрая подправете с нарязаните листенца.
Следващият вариант е за бъркани яйца с червен лук и спанак
Необходими продукти:
- 10 яйца
- 1 1/2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици вода или прясно мляко
- 1 чаена лъжица сол
- 1 малка глава червен лук
- 150 грама спанак
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънки полумесеци. В тиган разтопете маслото и задушете лука.
В купа смесете яйцата, млякото, солта и черния пипер. Излейте в тигана и разбъркайте, докато се сготвят яйцата – за около 4-5 минути. Добавете листенцата спанак непосредствено преди сервиране – те ще се сготвят от топлината на яйцата.
Последното предложение е за яйца със салса, сирене и тортила чипс.
Необходими продукти:
- 1 1/2 супена лъжица масло
- 10 яйца
- 2 супени лъжици прясно мляко или вода
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена чаша сирене Монтерей Джак (или кашкавал)
- 3/4 чаена чаша салса (изцедена)
- 1 чаена чаша натрошен тортила чипс
Начин на приготвяне:
Загрейте тигана на средна степен, сложете маслото и след като се разтопи, добавете подправените и разбитите с прясното мляко яйца. Малко преди да са готови добавете настъргания кашкавал. Сложете изцедената салса и натрошения чипс, разбъркайте и сервирайте.
Вижте как точно трябва да приготвите перфектните яйца.
за Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пържени яйца в кръгчета лук
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
Коментари към Четири вида бъркани яйца