Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Четири вида бъркани яйца

Четири вида бъркани яйца

Четири вида бъркани яйца - изображение

След като сте се научили да правите перфектните бъркани яйца, може да започнете да им добавяте различни вкусове и да ги обогатявате. Ето нашите предложения (посочените количества са за 3-4 порции). Не забравяйте да предложите и вашите интересни и любими варианти за приготвянето на различни бъркани яйца!

Бъркани яйца с чедър, шунка и зелен лук

Необходими продукти:

  • 1 1/2 супени лъжици масло
  • 10 яйца
  • 2 супени лъжици прясно мляко или вода
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1 1/4 чаена чаша шунка
  • 1 1/2 чаена чаша настърган чедър (или кашкавал)
  • 1/3 чаена чаша нарязан зелен лук

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото на средна температура на незалепващ тиган и запържете шунката до златисто.

Междувременно в купа разбъркайте яйцата с млякото, солта и черния пипер. Излейте в тигана и гответе на ниска степен като внимателно разбърквате – за около 4-5 минути. Непосредствено преди сервиране поръсете със зеления лук.

яйца с чедър и лук

Продължаваме с яйца с подправки.

Необходими продукти:

  • 1 1/2 супена лъжица масло
  • 10 яйца
  • 2 супени лъжици мляко или вода
  • сол и черен пипер
  • 1/2 чаена чаша свежи подправки като магданоз, естрагон или друга любима подправка.

Начин на приготвяне:

Разтопете масло на средна степен на котлона, изпържете яйцата и накрая подправете с нарязаните листенца.

Следващият вариант е за бъркани яйца с червен лук и спанак

Необходими продукти:

  • 10 яйца
  • 1 1/2 супени лъжици масло
  • 2 супени лъжици вода или прясно мляко
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 малка глава червен лук
  • 150 грама спанак

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на тънки полумесеци. В тиган разтопете маслото и задушете лука.

В купа смесете яйцата, млякото, солта и черния пипер. Излейте в тигана и разбъркайте, докато се сготвят яйцата – за около 4-5 минути. Добавете листенцата спанак непосредствено преди сервиране – те ще се сготвят от топлината на яйцата.

яйца с лук и спанак

Последното предложение е за яйца със салса, сирене и тортила чипс.

Необходими продукти:

  • 1 1/2 супена лъжица масло
  • 10 яйца
  • 2 супени лъжици прясно мляко или вода
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаена чаша сирене Монтерей Джак (или кашкавал)
  • 3/4 чаена чаша салса (изцедена)
  • 1 чаена чаша натрошен тортила чипс

Начин на приготвяне:

Загрейте тигана на средна степен, сложете маслото и след като се разтопи, добавете подправените и разбитите с прясното мляко яйца. Малко преди да са готови добавете настъргания кашкавал. Сложете изцедената салса и натрошения чипс, разбъркайте и сервирайте.

Вижте как точно трябва да приготвите перфектните яйца.

за Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлНовиниЛюбопитноХранене при...АнкетиВидеоСнимкиДиетиАлтернативна медицина