Яйца Фламенко с картофи, домати и лук
Необходими продукти:
4 яйца
3 чушки (1 червена, 1 жълта, 1 зелена)
1 глава лук
1 - 2 скилидки чесън
550 грама сварени картофи
400 грама домати от консерва (може и пресни)
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжица сухи зелени подправки по избор
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Почистете чушките от семената и ги нарежете на кубчета (около 1 см).
Нагорещете олиото в тиган и изпържете в него нарязания лук за около 2 минути. След това прибавете скилидките чесън, 2 минути по-късно сложете чушките и нека всичко се приготвя в продължение на 8 минути на слаб огън.
Изсипете и доматите в съда, сухите подправки и оставете ястието на силен огън до сгъстяване, без да затваряте тигана с капак (разбърквайте).
Сварените картофите отцедете от водата и ги нарежете на малки кубчета.
Добавете и тях към останалите продукти, овкусете със сол и черен пипер и изпечете във фурната, като направите 4 вдлъбнати в сместа (може да използвате и отделни подходящи формички, в които да разпределите ястието).
Чукнете по едно яйце във всяко подготвено за целта място и запечете за около 10 минути (до стягане на белтъците).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца Фламенко с картофи, домати и лук