Ядков хляб без брашно

Необходими продукти:
- 145 грама овесени ядки
- 70 грама тиквени семки
- 70 грама слънчогледови семки
- 55 грама сурови лешници
- 35 грама сурови бадеми
- 50 грама сусам
- 20 грама ленено семе
- 3 супени лъжици хуск
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици разтопено кокосово масло
- 350 милилитра вода
Начин на приготвяне:
В голяма купа сипете всички сухи съставки и разбъркайте. В друг съд сипете кленовия сироп, кокосовото масло и водата. Комбинирайте двете смеси и направете хомогенна маса.
Застелете продълговата форма за кекс с лист пергамент и разпределете ядковото тесто равномерно. Загладете повърхността с помощта на шпатула, покрийте със стреч фолио и оставете хлябът да престои най-малко два часа.
След това загрейте фурна на 250 градуса и запечете за 30 минути. Намалете мощността й и продължете процеса още 15-20 минути. Охладете, разрежете и поднесете ядковия хляб.
Добър апетит!
Източник: bakedambrosia.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХУНЗА B17 МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 50 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 100 мл
ЕВЕНТ БЕБЕШКО ОЛИО С НАТУРАЛЕН КОМПЛЕКС 200 мл
АМИГДАЛИН капсули * 100 ДР. БИОМАСТЕР
КАЛОРЕКС АПЕТИН течни капсули * 30
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 DR. GREEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Кедър
- Чурчхела (мъстеница, балсуджук)
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Мнението на специалистите за консумацията на ядки
Коментари към Ядков хляб без брашно