Ягодово руло-омлет с мед
Необходими продукти
За омлета:
- 2 яйца
- 2 супени лъжици готварска сметана (15% масленост)
За плънката:
- 4 ягоди
- 1 супена лъжица натурално кисело мляко
- 1 супена лъжица течен мед
За печене:
- 20 грама краве масло
За декорация:
- пресни ментови листенца
На 1 яйце се добавя 1 супена лъжица сметана, която може да бъде заменена с прясно мляко.
За изпичането на омлета се използва краве масло, а не растителна мазнина, защото така ястието ще се получи по-меко, а вкусът му ще бъде по-нежен.
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата заедно със сметаната и изпечете омлет в тиган, намазнен с маслото.
Плънката направете, смесвайки киселото мляко с нарязаните пресни ягоди и меда.
Разпределете сладката комбинация върху блата от яйца и навийте руло.
Украсете ястието с листа мента и може да поднесете с горещ зелен чай с мента и лимон.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ОМЛЕТ 520 гр.
БИЛКОВА СМЕС №24 200 г ЗДРАВНИЦА
СОУ СИМПЪЛ БИЛКОВ ЧАЙ ACNE GONE 100 г
НовБИЛКОВА СМЕС №6 180 г ЗДРАВНИЦА
ЛОВАРЕ ЧАЙ CHAMPAGNE SPLASHES филтър * 24
НовПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MAGNETIC 80 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Ягода, Градинска ягода
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Кайгана - омлет по турски
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Ягоди с ревен и гранола
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Ягодово смути с череши и ванилия
- Омлет с крема сирене, кашкавал и бекон на фурна
- Омлет Пуляр
Коментари към Ягодово руло-омлет с мед