Ягодова торта с кафява захар и канела

Необходими продукти:
- 170 грама масло, омекотено
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 280 грама ягоди, нарязани на филийки
- 2 чаени чаши брашно
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 1 чаена чаша захар
- 2 големи яйца
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/4 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
За гарниране:
- бита сметана
- ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Разтопете половината масло в кръгла тавичка с размери около 23 сантиметра.
- Внимателно я извадете от фурната и поръсете маслото с кафявата захар.
- Разбъркайте и върнете във фурната за още 1 минута.
- Леко наклонете формата на всички страни, за да се разпредели сместа по дъното и отгоре подредете ягодовите филийки. Заделете на страна.
- В купа смесете брашното и бакпулвера.
- В голяма купа разбийте останалото масло със захарта за около 2 минути.
- Добавете едно по едно яйцата, като включвате миксера след всяко добавяне.
- Прибавете ваниловия екстракт и канелата. Разбъркайте.
- Добавете сухите съставки и прясното мляко към яйчената смес и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
- Изсипете тестото върху ягодите и леко изравнете повърхността с лъжица.
- Печете около 35-40 минути до златист цвят или докато клечката за зъби излезе чиста от центъра на сладкиша.
- Оставете тортата да изстине във формата в продължение на 10 минути, преди да я обърнете върху поднос с подходяща големина.
- Нарежете, гарнирайте с ванилов сладолед или бита сметана и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: shewearsmanyhats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лека кокосова торта с плодове и сметанов крем
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Сурова торта с лайм, авокадо и кокос
- Бананова торта с крема сирене и орехи
- Маслена торта с орехи, карамел и ябълки
- Портокалова торта със сметана и лешници
- Торта от меденки с банани и шоколад
- Ванилова торта с карамел и банани
- Ябълкова торта с млечен крем и орехи
Коментари към Ягодова торта с кафява захар и канела