Ягодова торта
Необходими продукти:
150 грама ягоди
500 грама крема сирене
350 мл сметана
120 грама захар
5 яйца
125 мл прясно мляко
250 грама брашно
олио
Начин на приготвяне:
Смелете ягодите, за да се получи пюре. В отделна купа смесете крема сиренето и сметаната. След това прибавете ягодовото пюре и разбъркайте. Сложете сместа в хладилник, за да се охлади и сгъсти.
Вземете друга дълбока купа и в нея разбийте жълтъците, растително олио, млякото, захарта и брашното. Разбийте белтъците и ги прибавете към тестото постепенно и внимателно. Бъркайте до получаването на еднородна консистенция. Изпечете блат и докато е още топъл, го разрежете на 3 равни части хоризонтално. Слепете отделните блатове с ягодовия крем, намажете тортата от всички страни и отгоре. Украсете с парченца ягоди.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Исландска протеинова торта с боровинки и скир
- Бананова торта с кондензирано мляко и сметана
- Желирана плодова торта с прясно мляко, извара и орехи
- Лятна торта с плодове без печене
- Лесна бананова торта с нишесте и бисквити
- Божествена торта с млечно-маслен крем, ябълки и орехи
- Сиропирана торта с черен шоколад, портокалов крем и глазура
- Домашна торта с крем маскарпоне, кокос и малини
- Торта с блат от авокадо и бадеми
- Торта с малини и червено френско грозде
Коментари към Ягодова торта