Начало Хранене Рецепти Десерти Баклави и сиропирани сладкиши Ябълков сладкиш с карамел и пекан

Ябълков сладкиш с карамел и пекан

Ябълков сладкиш с карамел и пекан - изображение

Необходими продукти:

  • 480 грама сладко хлебно тесто
  • 2/3 чаена чаша кафява захар
  • 1/2 чаена чаша нискомаслена сметана
  • 6 супени лъжици масло
  • 1/3 чаена чаша нарязани ядки пекан (или орехи)
  • 2 супени лъжици масло
  • 4 броя нарязани ябълки
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 2 супени лъжици захар
  • 2 чаени лъжици вода
  • 1 чаена лъжица канела

Начин на приготвяне:

Карамелизирайте кафявата захар с 6-те лъжици масло. След като е готов, добавете сметаната, изчакайте да заври и веднага свалете от котлона.

карамел

Прехвърлете карамела в малка правоъгълна тавичка и поръсете с натрошените орехи.

Нарежете ябълките на кубчета и ги задушете в останалите 2 лъжици масло. Добавете лимоновия сок, захарта и канелата. Гответе ги, докато плода омекне, след това оставете напълно да се охладят.

Разделете тестото на 12 топки.

подредба на питките

Всяка разтеглете с пръсти и сложете по 1 чаена лъжица от ябълковия пълнеж. Завийте сместа с тестото и оформете топка.

Наредете топките в карамелената смес и оставете да втасат за 30 минути.

Печете на 180 градуса 30 минути.

Обърнете и сервирайте.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлАлтернативна медицинаДиетиБотаника