Ябълков сладкиш с карамел и пекан

Необходими продукти:
- 480 грама сладко хлебно тесто
- 2/3 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша нискомаслена сметана
- 6 супени лъжици масло
- 1/3 чаена чаша нарязани ядки пекан (или орехи)
- 2 супени лъжици масло
- 4 броя нарязани ябълки
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 2 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжици вода
- 1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Карамелизирайте кафявата захар с 6-те лъжици масло. След като е готов, добавете сметаната, изчакайте да заври и веднага свалете от котлона.
Прехвърлете карамела в малка правоъгълна тавичка и поръсете с натрошените орехи.
Нарежете ябълките на кубчета и ги задушете в останалите 2 лъжици масло. Добавете лимоновия сок, захарта и канелата. Гответе ги, докато плода омекне, след това оставете напълно да се охладят.
Разделете тестото на 12 топки.
Всяка разтеглете с пръсти и сложете по 1 чаена лъжица от ябълковия пълнеж. Завийте сместа с тестото и оформете топка.
Наредете топките в карамелената смес и оставете да втасат за 30 минути.
Печете на 180 градуса 30 минути.
Обърнете и сервирайте.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Диета с ябълки за 7 дни
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Зелено ябълково мартини със захарен сироп
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Орехов сладкиш с кондензирано мляко и разтопен шоколад
- Гулаб Джамун
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Ябълков сладкиш с карамел и пекан