Ябълков сладкиш с карамел и пекан

Необходими продукти:
- 480 грама сладко хлебно тесто
- 2/3 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша нискомаслена сметана
- 6 супени лъжици масло
- 1/3 чаена чаша нарязани ядки пекан (или орехи)
- 2 супени лъжици масло
- 4 броя нарязани ябълки
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 2 супени лъжици захар
- 2 чаени лъжици вода
- 1 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Карамелизирайте кафявата захар с 6-те лъжици масло. След като е готов, добавете сметаната, изчакайте да заври и веднага свалете от котлона.
Прехвърлете карамела в малка правоъгълна тавичка и поръсете с натрошените орехи.
Нарежете ябълките на кубчета и ги задушете в останалите 2 лъжици масло. Добавете лимоновия сок, захарта и канелата. Гответе ги, докато плода омекне, след това оставете напълно да се охладят.
Разделете тестото на 12 топки.
Всяка разтеглете с пръсти и сложете по 1 чаена лъжица от ябълковия пълнеж. Завийте сместа с тестото и оформете топка.
Наредете топките в карамелената смес и оставете да втасат за 30 минути.
Печете на 180 градуса 30 минути.
Обърнете и сервирайте.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
ХИП ORS200 ЯБЪЛКА 200 мл
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Сладкиш с ябълки и смокини
- Рецепти за домашно сладко от ябълки
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Лесен кокосов сладкиш
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълков сладкиш с карамел и пекан