Ябълкови понички с канела

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 2 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 1/2 чаена чаша захар
- 2 чаени лъжички канела
- 1 чаена лъжичка сол
- 2 чаени лъжички екстракт от ванилия
- 2 яйца
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 3/4 чаена чаша прясно мляко
- 3-4 средно големи ябълки, обелени, почистени и нарязани на ситно
- олио за пържене
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте олио в дълбок тиган на средно силен огън.
- Поставете сухите съставки в голяма купа. Разбъркайте.
- В друга купа смесете маслото, яйцата, прясното мляко и ваниловия екстракт.
- Добавете ги към сухите съставки и разбъркайте с дървена лъжица до гладка консистенция.
- Прибавете ябълковите парченца и отново разбъркайте, за да се разпределят равномерно.
- Изсипете 1 супена лъжица от тестото в сгорещеното олио и пържете до златисто кафяв цвят от двете страни. Повторете с останалото тесто.
- Поръсете ябълковите понички с пудра захар, докато са още топли и ги поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БИОПРОГРАМА
БОТАЛАЙФ ПАСТА ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ЗА ДЕЦА 195 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Диета с ябълки за 7 дни
- Отслабване с мед и канела
- Канелено дърво, Канела
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Канелено масло
- Полезни свойства на канелата
- Бананов шейк с прясно мляко, сладолед и канела
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
Коментари към Ябълкови понички с канела