Ябълкови охлювчета

Необходими продукти:
- 3 средни ябълки – обелени и нарязани на малки кубчета
- 1/2 чаена чаша захар на кристали
- 1 чаена лъжица канела
- Разтопено масло
- 1 бутер тесто (400 грама)
- Кафява захар за поръсване
- 1 чаена чаша пудра захар
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2 чаени лъжици царевичен сироп
- 1/2 чаена лъжица течна ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте канелата със захарта на кристали и поръсете ябълките, разбъркайте.
Разточете леко листа бутер тесто и намажете с разтопено масло. Разпределете отгоре всички ябълки и минете с точилката отгоре, за да залепнат резенчетата към тестото.
Разрежете с остър нож на ленти (най-лесно ще ви бъде с нож за пица), широки 2 сантиметра и ги навийте на малко руло. Сложете ги в тава, покрита с хартия и поръсете с кафява захар. Печете охлювчетата 30 минути на 180 градуса.
Направете глазурата – разбъркайте захарта, млякото и ванилията. Добавете нишестето и с получената глазура направете мрежа върху студените сладки.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
ХИП ORS200 ЯБЪЛКА 200 мл
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Сладкиш с ябълки и смокини
- Рецепти за домашно сладко от ябълки
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Лесен кокосов сладкиш
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълкови охлювчета