Ябълкови охлювчета
Необходими продукти:
- 3 средни ябълки – обелени и нарязани на малки кубчета
- 1/2 чаена чаша захар на кристали
- 1 чаена лъжица канела
- Разтопено масло
- 1 бутер тесто (400 грама)
- Кафява захар за поръсване
- 1 чаена чаша пудра захар
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 2 чаени лъжици царевичен сироп
- 1/2 чаена лъжица течна ванилия
Начин на приготвяне:
Разбъркайте канелата със захарта на кристали и поръсете ябълките, разбъркайте.
Разточете леко листа бутер тесто и намажете с разтопено масло. Разпределете отгоре всички ябълки и минете с точилката отгоре, за да залепнат резенчетата към тестото.
Разрежете с остър нож на ленти (най-лесно ще ви бъде с нож за пица), широки 2 сантиметра и ги навийте на малко руло. Сложете ги в тава, покрита с хартия и поръсете с кафява захар. Печете охлювчетата 30 минути на 180 градуса.
Направете глазурата – разбъркайте захарта, млякото и ванилията. Добавете нишестето и с получената глазура направете мрежа върху студените сладки.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Ябълкови охлювчета