Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Ябълкови охлювчета

Ябълкови охлювчета

Ябълкови охлювчета - изображение

Необходими продукти:

  • 3 средни ябълки – обелени и нарязани на малки кубчета
  • 1/2 чаена чаша захар на кристали
  • 1 чаена лъжица канела
  • Разтопено масло
  • 1 бутер тесто (400 грама)
  • Кафява захар за поръсване
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 2 чаени лъжици царевичен сироп
  • 1/2 чаена лъжица течна ванилия

Начин на приготвяне:

Разбъркайте канелата със захарта на кристали и поръсете ябълките, разбъркайте.

Разточете леко листа бутер тесто и намажете с разтопено масло. Разпределете отгоре всички ябълки и минете с точилката отгоре, за да залепнат резенчетата към тестото.

Разрежете с остър нож на ленти (най-лесно ще ви бъде с нож за пица), широки 2 сантиметра и ги навийте на малко руло. Сложете ги в тава, покрита с хартия и поръсете с кафява захар. Печете охлювчетата 30 минути на 180 градуса.

Направете глазурата – разбъркайте захарта, млякото и ванилията. Добавете нишестето и с получената глазура направете мрежа върху студените сладки.

 За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: twistedfood.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиАлт. медицинаДиетиБотаника